Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

4 Time management tips om afleiding tegen te gaan

Time management wordt steeds belangrijker in een omgeving dat gekenmerkt wordt door steeds meer afleiding. Afleiding wordt steeds meer veroorzaakt door de digitale wereld die steeds meer signalen op gebruikers afstuurt waardoor afleiding een probleem kan worden voor mensen die daar niet mee om kunnen gaan. Als jij ook last hebt van concentratie problemen is er wel degelijks iets aan te doen. Wel vereist het een bewuste aanpak.

Zet notificaties van social media op telefoon en tablet uit

Om weer rust te krijgen is de eerste stap om alle notificaties uit te zetten van social media. Op deze manier krijg je weer rust en wordt je niet elke seconde van de dag gestoord door signalen die je uit je concentratie haalt. Door de notificaties uit te zetten voel je ook niet de druk om direct te moeten reageren wanneer iemand je een berichtje op WhatsApp of Facebook stuurt.

Reageer op vaste tijden

Als je vaak direct reageert zullen mensen door krijgen dat je direct antwoord geeft als zij jou een berichtje sturen. Zet dus vaste tijden waarop je je social media naloopt op belangrijke punten en beantwoord alleen de belangrijke berichten 3 keer per dag, in de middag tijdens de lunch pauze. Net na het werk en ┬┤s avonds nog een keer. 3 Keer per dag is meer dan genoeg en zo bespaar je veel tijd die je kan steken in wat werkelijk belangrijk is.

Ook op het werk storingen verminderen

Op het werk kan je ook gestoord worden door afleidingen die niet van belang zijn. Zorg daarom dat je inbox altijd leeg blijft en beslis direct wat je met een mail doet. Als een mail niet van belang is verwijder je het direct en hoef je het op een ander moment niet nog een keer te openen om te kijken waar het ook al weer over ging.

Doe een time management training

Als je echt veel tijd wil besparen en minder stress wil krijgen van informatieprikkels die er niet toe doen kan een time management training goed hulp bieden. Een goede time management training wordt bijvoorbeeld gegeven door Het Effectieve Werken die bij veel bedrijven al langs gegaan is om hele bedrijven te voorzien van het getting things done systeem waarbij de productiviteit flink verhoogt wordt en wordt afgerekend met onnodige storingen.

Linkruil.org

Comments are closed.