Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Accountant | U zoekt informatie over een accountant?

Wat is een accountant?

Een accountant is iemand die ondernemers, beleggers en bestuurders informatie verstrekt. Ondernemers, beleggers en bestuurders maken elke dag belangrijke beslissingen. Het is dus erg belangrijk om goed geïnformeerd te worden. Hierdoor zijn accountants een erg belangrijk puzzelstuk in succesvol ondernemen of beleggen. Achter elke beslisser staat een accountant. Bekijk de website van Wansink & Partner voor meer informatie over accountants.

Wat doet een accountant?

Als je denkt aan een accountant, denk je aan mannen in pakken die vooral met getallen werken. Dit is een beeld wat snel geschetst wordt door mensen, maar een accountant is veel meer dan dat! Maar wat doet een accountant nou? In dit artikel zullen alle werkzaamheden besproken worden van een accountant.

De accountant controleert de jaarrekening

Even voor de duidelijkheid, een accountant maakt geen jaarrekening maar hij controleert deze. Hij staat als het waren in voor de juistheid van de jaarrekening waar bedrijven zijn keuzes in heeft gemaakt. Als accountant controleer je niet alleen de jaarrekening, maar ben je ook adviseur.

Het moge duidelijk zijn dat cijfers een heel belangrijk begrip zijn voor accountants.

Advieswerkzaamheden van de accountant

Accountants controleren niet alleen de jaarrekening, maar ze kunnen ook als geen ander advies geven. Het analyseren van cijfers moet geen probleem zijn. Bijvoorbeeld het nagaan van fraude en waar winst te behalen valt. Omdat je ook adviseur bent, kun je geld opleveren. Je bent een hele belangrijke partner voor je klanten. Accountants kunnen verdeeld worden onder 3 specialismen.

De controlerende accountants

Als controlerende accountants bekijken of alle inkomsten en uitgaven correct zijn en schetsen een beeld hoe de financiële stand van zaken in de organisatie zijn. Na alle controle wordt er een verklaring afgegeven. Deze accountants worden vooral in grote bedrijven ingezet. Waarom is het handig om een verklaring af te geven?

  • Voor de directie binnen het bedrijf. Zij maken immers beslissingen op basis van de gegeven informatie.
  • Voor belangstellende groepen.
  • Voor leveranciers.
  • Voor banken.

De MKB-accountant

Bij middelgrote en kleine bedrijven is het niet verplicht om een accountant te huren. Toch maken genoeg MKB-ers hier gebruik van.

Wat doet een MKB-accountant?

  • Administratieve ondersteuning.
  • De jaarrekening.
  • Juridische zaken.

De gespecialiseerde accountants

De gespecialiseerde accountants richten zich op een bepaalde branche.

Hoe word ik accountant?

Het is geen gemakkelijke opgave om een accountant te worden. Een HBO of universitaire opleiding is een must! Het is een erg lange weg die veel discipline en doorzettingsvermogen vergt. Nadat je accountant bent geworden moet er jaarlijks ook bijgeleerd worden: circa 50 uur per jaar.

Linkruil.org

Comments are closed.