Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles wat je moeten weten over het aanvragen van zakelijk krediet

Heb je moeite om aan betalingsverplichtingen te voldoen? Dan is het lastig om keer op keer facturen van producten of leveranciers te betalen. Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken. Hoe? Door voor zakelijk krediet te kiezen. Dit is een lening, maar je ontvangt het geld niet in één keer op jouw rekening. Nee, want het leenbedrag wordt.  voor jou klaargezet. Je kunt er tot het afgesproken limiet een bedrag opnemen zodra je dit nodig hebt. Het maakt niet uit wanneer je dit doet. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt en afgelost geld kun je weer opnieuw opnemen. Met zakelijk krediet wordt het dus een stuk makkelijker om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Wij vertellen jou hier alles wat je moet weten over zakelijke krediet. 

De rente bij zakelijk krediet

Een Zakelijk krediet is een financieringsvorm, net als een lening. Je vraagt het aan en de kredietverstrekker zet geld voor jou klaar als alles akkoord is. Dit geld wordt niet voor niks beschikbaar gesteld. Je betaalt namelijk rente over zakelijk krediet. De rente betaal je niet over het bedrag dat klaargezet wordt. Indien je niets opneemt, betaal je ook geen rente maar vaak alleen servicekosten. Je betaalt alleen rente over het geld dat je gebruikt. Neem je bijvoorbeeld 2000 euro op van het zakelijke krediet? Dan betaal je alleen rente over de 2000 euro en niet over het resterende bedrag dat nog klaar staat om gebruikt te worden. De rente ligt bij zakelijk krediet gemiddeld tussen de 5,1 en 9 procent.

Waar vraag je zakelijk krediet aan?
Sommige ondernemers gaan naar een bank wanneer zij geld nodig hebben. Een bank kan jou in bepaalde gevallen een krediet verstrekken, afhankelijk van de voorwaarden die ze stellen. Indien je krediet voor de korte termijn nodig hebt en er snel gebruik van wil maken, kun je je ook tot een online kredietverstrekker richten. Zo kun je bijvoorbeeld zakelijk krediet aanvragen bij New10. Je kunt het krediet hier makkelijk en snel online regelen. Nadat je een account aangemaakt hebt en de benodigde documenten hebt aangeleverd, ontvang je een persoonlijk aanbod. Als je hiermee akkoord gaat, moet je nog aanvullende documenten aanleveren. Is alles in orde en zijn de contracten getekend? Dan staat het geld binnen de kortste keren voor jou klaar. Ga je naar een bank,  dan moet je vaak langer wachten op het geld.

Is zakelijk krediet hetzelfde als rekening courant krediet?
Er zijn mensen die nog niet eerder gehoord hebben van zakelijk krediet, maar wel van rekening courant krediet. Zakelijk krediet is vergelijkbaar met rekening courant krediet waarbij je rood kunt staan op jouw zakelijke rekening. Bij het afsluiten van rekening courant krediet wordt een limiet afgesproken. Binnen deze limiet kun je zonder problemen geld opnemen, zelfs wanneer je rood staat op jouw betaalrekening. Bijstorten is ook mogelijk. Nadat je geld bijstort, kun je het gewoon weer gebruiken. Dit is dus anders dan bij een zakelijke lening, waarbij het geld direct op jouw rekening gestort wordt en je het na aflossen niet meer kunt opnemen.

Linkruil.org

Comments are closed.