Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding kan een bepaald image uitstralen, herkenbaarheid vergroten en voor veiligere werkomstandigheden zorgen. Een bedrijf kan ervoor kiezen om bedrijfskleding te laten dragen, bij veiligheidskleding is het vaak zo dat werknemers wettelijk verplicht zijn om veiligheidskleding te dragen. Goede bedrijfskleding werkt in het voordeel van het bedrijf, de werknemer en de klant.

 

Functie

Veiligheidsschoen van Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoen van Engelbert-Strauss

Bedrijfskleding, ook wel werkkleding genoemd, is bij sommige beroepen een vereiste. Of u nou op kantoor zit of de straten maakt. Wel zit er een groot verschil in de soort bedrijfskleding die wordt gebruikt. Op kantoor is het doel van bedrijfskleding vooral dat het bedrijf een professioneel image behoudt. Bij beroepen waar wordt gewerkt met zwaar materieel is een goede beschermlaag tussen de arbeider en de buitenwereld vaak onmisbaar.

 

 

Image

Engelbert-Strauss Bedrijfskleding kan worden gebruikt om een bepaald image uit te stralen, bij juristen bijvoorbeeld is het gebruikelijk om in een strak pak naar werk te gaan om zo een zakelijk image uit te stralen. Ook in de supermarkt wordt door werknemers bedrijfskleding gedragen, ze hebben hier meerdere redenen voor. De bedrijfskleding scheidt de werknemers van de klanten, het maakt ze herkenbaar. Zo kunnen gemakkelijk werknemers vinden als ze een vraag hebben. Naast herkenbaarheid straalt het een stukje professionaliteit uit. De werknemers zijn passend gekleed, dragen het bedrijfslogo en misschien zelfs een naamkaartje.

 

Veiligheid

Veiligheidskleding is een vorm van bedrijfskleding, het beschermt u tegen het gevaar om u heen. Bij veel gevaarlijke beroepen bent u verplicht om veiligheidskleding te dragen. Als u dit niet doet kunnen u en het bedrijf waar u voor werkt grote problemen krijgen bij een inspectie. Het is bij risicovolle beroepen namelijk een wettelijke verplichting om veiligheidskleding te dragen. Als door de inspectie wordt vastgesteld dat er onvoldoende wordt gelet op veiligheid, kan het bedrijf een boete krijgen. Ook kan het gebeuren dat het werk wordt stilgelegd totdat er aan de veiligheidseisen is voldaan.

 

Veiligheidsklassen
Werkschoenen kunnen dus allerlei verschillende functies hebben, om onderscheid te maken in de specificaties van werkschoeisel worden ze ingedeeld in klassen. In europa wordt een bepaalde norm gebruikt voor veiligheidsschoenen die ze onderverdeeld in 5 klassen, alle veiligheidsschoenen moeten voorzien zijn van een verharde neus (verhard kunststof of staal):

S1 Antistatisch, neemt energie op in de hiel.
S2 Als S1 met verhoogde waterdichtheid/resistentie.
S3 Als S2 met een verharde tussenzool en antislipprofiel.
S4 Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5 Als S4 met verharde tussenzool en antislipprofiel.

 

Leverancier
Engelbert-Strauss biedt werkschoenen in alle veiligheidsklassen aan. De veiligheidsschoenen van Engelbert-Strauss zijn met hun verharde neuzen een goede bescherming tegen vallende objecten. Doordat de schoenen steun bieden aan de enkels voorkomen ze blessures, daarnaast zijn ze vorzien van een ondoordringbare zool die de voeten afschermt van scherpe voorwerpen. Ook bieden ze schoenen aan waar de nadruk wordt gelegd op dingen zoals slipvastheid, antibacteriƫle en weerstand tegen micro-organismen.

Linkruil.org

Comments are closed.