Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

CAO horeca

Werk je in de horeca? Weet je wel wat je rechten en plichten zijn? De horeca heeft haar eigen CAO. Het is belangrijk om deze CAO eens goed door te lezen als je in de horeca werkt of van plan bent er te gaan werken. In zo’n CAO staan namelijk je rechten en plichten. Zo kun je er bijvoorbeeld terugvinden hoeveel vakantiedagen je per jaar recht op hebt. Daarnaast staan er ook er zaken in zoals buitengewoon verlof, werken op zondag, overwerk en vergoeding etc. Er staan heel veel punten in waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Krijg je eerlijk betaald?

Krijg je momenteel eerlijk betaald? Ook op deze vraag kun je terecht bij de CAO horeca. Of je nou fulltime of parttime aan het werk bent, je wilt wel weten of je voldoende loon krijgt. De horeca CAO loontabel laat zien hoeveel loon je hoort te krijgen in je eigen schaal. Want uiteraard zijn er verschillende schalen. Een directeur zal meer verdienen dan iemand die borden staat af te wassen in de keuken van een restaurant.
Een CAO kan soms lastig zijn om te begrijpen. Als je ergens niet uitkomt dan is het raadzaam om de vragen aan je werkgever voor te leggen.

Linkruil.org

Comments are closed.