Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

CIPP zorgt voor duurzaamheid van uw leidingen

CIPP 

 

CIPP wat staat voor Cured In Place Pipe is over de wereld één van de meest gebruikte methodes die toegepast worden bij het renoveren van leidingen onder de grond zoals riool of waterleidingen. CIPP voorkomt namelijk lekkages in de leiding en brengt extra sterkte aan. Water kan namelijk via scheuren en voegen binnen treden en ervoor zorgen dat er extra belasting komt te staan op het rioolwaterzuiveringssysteem. In droge tijden zijn deze scheuren en voegen aantrekkelijk voor planten en bomen. Ze groeien via de scheuren in de buizen en kunnen overlast en verstoppingen veroorzaken. CIPP houdt wortels van bomen en planten tegen wat er voor zorgt dat er een goede doorstroming is binnen de leiding of buis. Dit bespaart u geld en vooral tijd. Je hoeft geen energie meer te stoppen in het verwijderen van deze obstakels.

 

Hoe gaat CIPP in zijn werk?

Bij de CIPP methode wordt een kous aangebracht na het analyseren van jouw leidingen en de situatie. Deze kous wordt ter plekke uitgehard onder grond door te stomen. Tevens is deze techniek alleen geschikt voor leidingen met diameters van 150 mm tot 3000 mm.

Het uiteindelijke resultaat door middel van de CIPP methode is een totaal naadloze en nieuwe buis binnen de leiding is aangebracht en die beter werk levert dan de oorspronkelijke leiding. Daarbij komt dat deze methode erg duurzaam is.

Lange levensduur door CIPP

Door de CIPP methode toe te passen worden leidingen die door de jaren heen beschadigd zijn weer in een goede conditie gebracht. Insituform heeft jarenlange ervaring en gebruikt ontwerpmodellen. De CIPP buis die aangebracht wordt in een situatie heeft onder normale omstandigheden een levensduur van minimaal 50 jaar. 

 

Contact

Wilt u meer informatie over de CIPP methode en hoe we deze zouden kunnen toepassen in uw situatie? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Wij adviseren u graag. Ook als u vragen heeft over de duurzaamheid van de leidingen die geplaatst en uitgehard worden kunt u bij ons terecht.

 

Linkruil.org

Comments are closed.