Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De beste manieren om banen in de bouw te vinden

Een baan in de bouw vinden kan soms nog best wel eens als lastig worden ervaren. Daarom zet ik in dit artikel een aantal tips op een rijtje waarmee jij in no-time aan de slag kunt bij een nieuwe werkgever. Er zijn namelijk ongelofelijk veel manieren waarop jij vacatures kunt vinden die je anders niet was tegen gekomen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met solliciteren is het goed om een aantal dingen voor te bereiden. Een goed curriculum vitae is daar een van. Online zijn er veel templates te vinden waardoor deze er ook niet standaard uit hoeft te zien. Het toevoegen van een foto maakt het persoonlijker en zou ik dan ook zeker aanraden. Schrijf voor elke vacature een nieuwe motivatiebrief, zodat je zeker weet dat deze aansluit bij wat het bedrijf van je vraagt.

In de krant

Het klinkt misschien heel erg ouderwets, maar zelfs nu zijn er nog bedrijven die hun openstaande vacatures laten plaatsen in de regionale kranten. Vaak wordt het merendeel hiervan gratis thuisbezorgd, dus houd deze zeker in de gaten. Als je het niet erg vindt om te reizen van en naar het werk, kun je natuurlijk ook de huis-aan-huisbladen in andere regio’s opvragen.

Marktplaats

Als je het geen probleem vindt om geen vaste baan te hebben, dan is kijken op Marktplaats ook een hele goede optie. Hier plaatsen particulieren hun klusjes op die zij graag op korte termijn gedaan willen hebben. Daarbij kun je denken aan alles van het installeren van een toilet tot aan een dakgoot ophangen. Vaak heb je weinig ervaring nodig en zijn de klusjes simpel. Toch is dit wel een goede manier om bezig te blijven in de periode dat jij op zoek bent naar een baan in de bouw.

Via een uitzendbureau

Wanneer je aan de slag gaat via een uitzendbureau komen daar veel voordelen bij kijken. Zo zijn vaak de pensioenen goed geregeld en is het mogelijk om regelmatig bijscholing te volgen. Vakmasters is een van die uitzendbureau’s waarbij het goed geregeld is. Zij zijn gespecialiseerd in banen in de bouw en hebben dan ook veel connecties bij vooraanstaande bedrijven. Een kijkje nemen op de website van Vakmasters kan ook zeker geen kwaad als jij op zoek bent naar een nieuwe functie in de bouw.

Oren en ogen open houden

Ook tegenwoordig is de beste manier om aan een baan te komen nog steeds via via. Vertel dus ook aan mensen om je heen dat je actief op zoek bent naar een nieuwe baan in de bouw. Als iemand dan iets hoort, zullen ze aan je denken en voor je het weet kun je ergens aan de slag!

Linkruil.org

Comments are closed.