Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De havens van Rotterdam op de achtergrond

Wie weleens op het strand van Hoek van Holland is geweest kan erover meepraten. Die enorm grote schepen die de haven van Rotterdam binnen varen. Maar ook die enorm grote schepen die haven uitvaren richting die grote zee. Heb je er weleens bij stilgestaan dat al die schepen zoveel vervoeren, maar dat alles wat op zo’n schip ligt uiteindelijk een bestemming krijgt. Ik vraag me persoonlijk weleens af of dat allemaal wel goed gaat. Hoe weet je nu welke container op welk schip moet. En welke container moet er uiteindelijk waar terecht komen. Als je over dat onderwerp gaat nadenken moet er wel een enorm grote organisatie achter zitten. En dat klopt. In die organisatie zit onder andere de expediteur Rotterdam, een persoon die regelt dat alles goed moet lopen.

Taken

Een expediteur Rotterdam heeft verschillende taken, maar zijn hoofdtaak is dat diegene er voor moet zorgen dat de verzending die via zee gaat, daadwerkelijk op de goede plek terecht komt. Hier is een bepaald systeem voor die dat allemaal heel nauwkeurig meet en uitvoert. Als jij een verzending hebt die via een boot ergens heen moet, dan schakel je een expediteur Rotterdam in. Je levert je goederen af en dan gaat dit bedrijf regelen dat jij of je eigen spullen terugziet bij een emigratie bijvoorbeeld, anders de verzending voor iemand anders bedoeld is.

Enorme organisatie

Een expediteur is er niet alleen met havens, maar ook voor vliegtuigen en treinen. Zij regelen alle export van een land. Dit moet dus wel een enorme organisatie zijn die hier achter de schermen bezig is. De haven van Rotterdam is wel exceptioneel groot, met alle duizenden containers die per dag de haven binnenkomen, maar ook uitgaan. Wil je nu meer weten over het werk van de expediteur Rotterdam of kijken wat de mogelijkheden zijn voor een verzending van je goederen? Neem dan eens een kijkje op de website.

Linkruil.org

Comments are closed.