Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De juiste bureaustoel voor rug en armen

Vitra bureaustoelen bieden ergonomisch comfort op de werkvloer

Een van de meest noodzakelijke kenmerken van een comfortabele inrichting van de werkvloer is dat je op de juiste manier kunt zitten. Je spendeert immers vele uren op het kantoor, en zal veel van stoelen gebruik moeten maken. Een goede keuze is de Vitra bureaustoel. Deze stoelen, ontworpen door designers als Edward Barber & Jay Osgerby, en Mario & Claudio Bellini, zijn speciaal gericht op ergonomisch comfort en design op kantoor. Zo hebben zij onder andere de Headline-bureaustoel, de bureaustoel .04 en de Pacific Chair ontwikkeld.

Vitra bureaustoelen: verre van doorsnee

Verwacht bij de Vitra bureaustoelen geen saai ontwerp; Deze stoelen zijn verre van doorsnee te noemen, en passen dan ook niet in een saai kantoor. De .04 bureaustoel die is ontworpen door Maarten van Severen heeft zeer moderne en hippe stoelleuningen die ergonomisch zeer verantwoord zijn. De rugleuning van polyurethaanschuim en de flexibele zitting zorgen ervoor dat de stoel zeer prettig zit. Er zit daarbij een kantelmechanisme waardoor je kunt wisselen tussen een rusthouding en een werkhouding. Bewegen naar opzij is ook mogelijk.

De Pacific Chair

Een van de meest recente ontwerpen in de Vitra bureaustoelen collectie is de Pacific Chair. Deze Vitra bureaustoel is door Edward Barber & Jay Osgerby ontworpen in 2016. De ontwerpers hadden hierbij het motto “full performance, quit design” in gedachten. De bureaustoel die is gericht op de juiste ergonomische houding is met opzet zeer sober gehouden. Hierdoor past deze Vitra bureaustoel in vrijwel iedere kantoorinrichting.

De Headline bureaustoel

Veel bureaustoelen houden geen rekening met de zeer kwetsbare zones als het hoofd, de nek en de schouders. Mario & Claudio Bellini hebben daarom in 2005 de Headline bureaustoel ontwikkeld. Deze Vitra bureaustoel biedt extra ondersteuning aan deze zones. Door de verlengde rugleuning die scharnierend is opgehangen ontstaan er steunpunten voor de nek en de onderrug. Als je recht overeind zit, zullen vooral de lenden worden ondersteund. Houd je ervan om even achterover te leunen? Dan vallen de schouders in de rugleuning en kantelt de hoofdsteun naar voren voor de ondersteuning van het hoofd. Dit voorkomt spanningen in de schouders en de nek. Het gezichtspunt blijft hierbij horizontaal gericht. Je kunt dus naar een monitor blijven kijken. Deze Vitra bureaustoel is zeer populair in het assortiment.

Linkruil.org

Comments are closed.