Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De moderne concurrenten van het traditioneel kantoor: co-working en virtual offices

Een grote donkere bureautafel, een stoffig vloertapijt, een gemakkelijke stoel, foto’s van de kinderen in een ouderwets kader… Het traditioneel kantoor is op sterven na dood. Terwijl co-working (het delen van een werkruimte) en virtuele kantoren (een kantoor huren dat fysiek niet bestaat) de nieuwe trend zijn.

amsterdam

Co-working is dé moderne manier van werken: je deelt een werkruimte zonder je onafhankelijkheid te verliezen. Het kost minder geld en inspanning. Een werkruimte delen is vandaag dé oplossing voor freelancers, creatieve koppen en start-ups die flexibel willen blijven. “De nieuwste hype onder hippe ondernemers”.

De belangrijkste voordelen van co-working:

1. Je blijft gespaard van de tijdrovende zoektocht naar een geschikte kantoorruimte.

2. De huurprijzen zijn goedkoper.

3. Geen lange termijn contracten, maar wel een flexibele huurperiode.

4. Geen dure waarborg.

5. Geen nood om nieuwe communicatie-apparatuur en kantoormachines aan te schaffen.

6. Je leert andere ondernemers kennen en zo win je persoonlijke contacten.

7. Je vermijdt je het isolement van het thuiswerken.

8. Het zijn meestal zeer moderne ruimtes waar je comfortabel kunt werken.

utrecht

Een stapje verder naar de toekomst: virtuele kantoren

Het ultieme alternatief voor co-working ruimtes, ideaal voor zelfstandigen, zijn de virtuele kantoren (in de business-taal virtual office genoemd).

Virtual offices bieden alle voordelen van een goed kantoor, zonder dat je er fysiek in werkt. Zo kan je over een prestigieus bedrijfsadres beschikken (in het Centrum van Antwerpen bijvoorbeeld), waar een groot deel van jouw briefwisseling terecht kan komen. Ondernemers en start-up’s kunnen op deze manier een gerenommeerd en prestigieus zakelijk adres gebruiken om hun professioneel imago te verbeteren en besparen tegelijkertijd huurkosten.

De voordelen van een virtueel kantoor:

1. Jouw firma beschikt over een respectabel zakelijk adres op een fantastische locatie voor een betaalbare prijs: je professioneel imago stijgt razendsnel.

2. Je hebt de mogelijkheid om zonder een vaste locatie te werken.

3. Secretariële diensten: beheer van inkomende e-mails en telefoon (je kunt over een lokaal nummer beschikken en de telefoons worden in jouw naam beantwoord).

4. In de meeste gevallen krijg je zelfs conferentiezalen aangeboden om klanten te ontvangen.

Vroeger kozen wij tussen thuiswerk of het traditioneel kantoor. Nu kan je, dankzij Regus, met je laptop onder de palmboom werken terwijl je zakelijk adres in het centrum van Amsterdam is!

Linkruil.org

Comments are closed.