Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De stropdas, een musthave voor de echte man

Als je netjes voor de dag wilt komen is een stropdas een must. Het geeft de drager een keurige uitstraling, maar heeft geen stoffig of saai imago tegenwoordig. De stropdas is mateloos populair onder verschillende delen van de bevolking. Je zou kunnen zeggen dat het imago van de stropdas jonger is geworden dan voorheen. Dit komt mede door , zoals hierboven beschreven, de populariteit, maar ook doordat de stropdas niet alleen meer bij zakelijke gelegenheden gebruikt wordt.

Dagelijks gebruik

De stropdas wordt niet meer alleen bij zakelijke gelegenheden gedragen. Steeds meer wordt de stropdas in de vrije tijd gedragen. Veel mensen hebben een stropdas terwijl ze dit vanwege hun werk niet verplicht zijn. De stropdas die in de vrije tijd gedragen wordt , zijn vaak fijn vorm gegeven stropdassen die bijna atletisch van vorm zijn. Dit geeft de dragen van dit type stropdas een net voorkomen met een vleugje sportiviteit. De sportieve stropdas kan ook gerust op zakelijke bijeenkomsten gedragen worden. Wil je dan toch meer de nadruk leggen op de elegante kant,  dan  kun je kiezen voor een accessoire zoals een pochet. Pochetten geven een chick uiterlijk en worden enkel als verfraaiing toegepast. Je gebruikt het pochet dus niet.

Knopen van de stropdas

Het houdt de mensen al jarenlang bezig, hoe een  stropdas te knopen. Er bestaan heel veel verschillende en ingewikkelde knopen. Je hebt een Windsor, Kent,  Shelby knoop en nog veel meer mogelijkheden. De meest eenvoudige knoop is de four-in-hand-knoop, ook wel platte knoop genoemd. Deze knoop kent ook al een lange geschiedenis. De eenvoudige knoop kwam al in de 18e eeuw voor en wordt door zijn eenvoudige manier van knopen nog steeds veelvuldig toegepast. Deze knoop kan ook bij alle stropdassen toegepast worden. Voor een sportieve stropdas wordt eigenlijk altijd de eenvoudige knoop toegepast. Het stropdasknopen is een fluitje van een cent met de eenvoudige stropdasknoop.

Linkruil.org

Comments are closed.