Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De waarde van uw bedrijf

Wilt u in gesprek gaan met investeerders of wilt u uw bedrijf verkopen en gaat u in gesprek met overnamekandidaten? Dan is het bepalen van de waarde van uw onderneming een belangrijke zaak voordat u het gesprek aangaat. De waarde van uw bedrijf kan aan de hand van verschillende methodes berekent worden.

Dit is ook de reden waarom je zo vaak verschillende cijfers hoort in de media van de waarde van verschillende bedrijven. De bedrijfswaarde berekenen is een zeer lastige klus. En let wel op, de waarde die berekent wordt is doorgaans niet de waarde die u voor uw bedrijf betaald krijgt bij een overname.

Er zijn verschillende redenen waarom de waarde van een bedrijf berekent moet worden. Zoals hierboven beschreven kan dit voor een overname of aandeelhouders zijn, maar ook de belastingdienst wil soms de waarde weten van uw bedrijf. De manier waarop dan de waarde berekent wordt is dan ook verschillend. Als de belastingdienst de waarde van uw bedrijf wilt weten wordt er vaak naar het verleden gekeken. Hoe heeft het bedrijf in het verleden gepresteerd. Bij overname en investeerders wordt er meer gekeken op de lange termijn. Uiteraard is het verleden ook wel van belang, maar de toekomst speelt zeker ook een belangrijke rol. Hoe ziet de markt eruit, zijn er groeimogelijkheden. Dit en nog meer vragen spelen dan een belangrijke rol.

De exacte waarde van uw bedrijf is dus lastig te bepalen. Er zijn hier veel verschillende factoren die meespelen. Daarom is het van belang om de uiteindelijke waarde die bepaald is, goed te onderbouwen. Om dit op een juiste manier te doen is het verstandig om een financieel adviseur in armen te nemen. De financieel adviseur kan uw gehele financiƫle administratie doornemen om zodoende tot een goed onderbouwd advies te kunnen komen.

Linkruil.org

Comments are closed.