Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Docent economie

Wanneer je het vak economie lesgeeft op de middelbare school ben je een docent economie. Economie is erg belangrijk, omdat erg veel om economie draait. Bovendien is Nederland een echt handelsland en een basiskennis van de economie wordt toch vaak wel van je verwacht. Hierom is het zo van belang dat alle leerlingen in ieder geval in de onderbouw les krijgen in dit vak. Toch behoort economie tot de tekortvakken. Dit wil zeggen dat er eigenlijk te weinig beschikbare economie docenten zijn. En dit is natuurlijk zonde. Economie is niet alleen heel erg interessant, maar ook erg leuk. Daarbij kan je de economie direct relateren aan dingen wat leerlingen leuk vinden om te doen, zoals winkelen.

Hoe wordt je docent economie?

Voordat je een docent in het vak economie kan worden moet je over het algemeen eerst een HBO opleiding hebben gevolgd voor docent economie. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond ben je een tweedegraadse docent economie. Dit betekent dat je op de onderbouw van het voortgezet onderwijs mag lesgeven. Pas wanneer je een master of een universitaire opleiding hebt gevolgd mag je lesgeven aan de bovenbouw van de havo en het vwo. Maar je mag hiermee ook lesgeven aan volwassenen in het volwassenenonderwijs.

Het vinden van een vacature docent economie

De arbeidsmarkt voor leraren economie is over het algemeen goed. Dit heeft twee redenen. Het vak economie is namelijk een tekortvak en de komende jaren zullen veel docenten met pensioen gaan. Hierdoor komen er veel nieuwe banen vrij. Wanneer je op zoek bent naar een vacature docent economie zal je, je dan ook zien dat deze meerdere malen terugkomt op alle vacaturesites. Het is hierbij belangrijk dat je eerst even op meerdere websites gaat ori├źnteren. Hierna heb je namelijk een mooi globaal beeld van alle openstaande vacatures en kan je veel beter een keuze maken.

Linkruil.org

Comments are closed.