Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een Master Bouwkunde door Rob Mankor

 
Wetenschappelijke kennis en techniek van gebouwen

Wanneer iemand van plan is zich in de toekomst bezig te houden met de wetenschappelijke kennis en techniek van het bouwen van gebouwen, dan kan deze persoon uitstekend een master Bouwkunde volgen. Deze opleiding houdt zich hier vooral mee bezig. Stedenbouwkunde maakt ook veelal deel uit van een master Bouwkunde. In Nederland is een master Bouwkunde bijvoorbeeld te volgen aan de Technische Universiteit in Delft of de TU Eindhoven, waar ik dit zelf volg, wat je kunt zien op mijn LinkedIn.

Werkvelden van een Bouwkundige

Iemand die een master Bouwkunde wil volgen, kan in de toekomst in verschillende richtingen van de Bouwkunde werkzaam zijn. Iemand die de opleiding gevolgd heeft, kan aan de slag als leidinggevende binnen een aannemersbureau, architectenbureaus of zelfs overheidsinstellingen. Uiteraard kan iemand zich ook verder bezig houden met wetenschappelijk onderzoek. Iemand die een master Bouwkunde met succes doorloopt, mag zichzelf ingenieur noemen.

Ontwikkeling van de bouw en de vraag vanuit de markt

Iemand die een master Bouwkunde volgt, moet zich er op voorbereiden dat de opleiding voortdurend in ontwikkeling is. Dit komt ook vanwege de hoeveelheid nieuwe kennis die wordt opgedaan. Uiteraard is dat ook weer afhankelijk van de behoefte die er in de markt aanwezig is. Er kan dan ook gekozen worden voor diverse specialisaties binnen de master Bouwkunde. Zo zijn er mensen die zich graag bezig willen houden met architectuur. Dan is deze opleiding zeker aan te raden.

Een positieve internationale reputatie

Een master bouwkunde is prima te volgen. Het lijkt op dit moment geen gunstige opleiding vanwege de economische crisis, maar Nederland heeft aan absolute toppositie wanneer het gaat om Bouwkunde. Deze internationale reputatie is terug te vinden in onder andere havens, bruggen en andere gebouwen. Wereldwijd zijn er veel invloeden vanuit Nederland terug te vinden in de bouwkunde en architectuur. Wanneer mensen bereid zijn om er hard voor te werken, dan kunnen ze hun master Bouwkunde met succes doorlopen en wacht hun zeker een goede toekomst.

Kijk ook eens op de Vimeo van Rob Mankor.
Linkruil.org

Comments are closed.