Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een nieuwe uitdaging

Er zijn steeds meer bedrijven die moeten reorganiseren. Bij grote bedrijven leidt dit vaak tot massa ontslagen van 100 werknemers of meer. Wanneer je een baan had waar je al lang werkzaam was, kan het lastig zijn om weer te gaan solliciteren. Helemaal wanneer er weinig vraag naar jouw functie is. Je kunt nu een aantal dingen doen. Je kunt solliciteren naar een nieuwe baan met dezelfde functie, tijdelijk genoegen nemen met een baan die niet bij je past, of je kunt er voor kiezen om je om te laten scholen. Veel mensen moeten niet aan omscholing denken terwijl het juist slim is om te doen. Omscholing is niets minder dan het volgen van een opleiding of cursus zodat je een andere functie kunt vervullen.

Meer tips voor het herintreden in de arbeidsmarkt vind je in dit artikel.

Beroepskeuze test

Wanneer je geen uitdaging meer uit je werk haalt of er te weinig vraag is naar jouw functie, doe je er goed aan om je opnieuw te oriënteren. Wat voor werk past er bij je buiten het werk wat je al 20 jaar hebt uitgevoerd? Voor de een is dit een makkelijke keuze, voor de ander een moeilijke. Een eerste stap die je kunt maken is het maken van verschillende beroepskeuzetesten. Het overgrote deel van de beroepskeuzetesten bestaat meerkeuze vragen of ja / nee vragen. Deze testen nemen doorgaans een vijf minuutjes van je tijd in beslag. De vragen hierbij variëren enorm. Enkele voorbeelden zijn:

– kun je goed apparatuur bedienen

– met geestelijk gehandicapten werken

– met je handen werken

– kun je nauwkeurig werken

Na het beantwoorden van alle vragen krijg je een lijstje met beroepen die volgens jouw ingevulde antwoorden het meest geschikt voor jou zouden zijn.

Voltijd of deeltijd?

De beroepskeuzetest heb je al doorlopen. Nu zul je een keuze moeten maken. Ga je een voltijd of deeltijd opleiding volgen? Het voordeel van een voltijd opleiding is dat je wat meer tijd voor huiswerk hebt en projecten. Bij deeltijd heb je het voordeel dat je geld verdient én leert. Deeltijd is vooral aan te raden wanneer je al op jezelf of samen woont. Geld is in die situatie belangrijk.Tegenwoordig zijn er steeds meer aanbieders van opleidingen en cursussen die slechts één dagdeel in beslag nemen, zo ook bij Fabius opleidingen. Fabius richt zich voornamelijk op administratieve opleidingen zoals financieel administratief medewerker, projectadministratie en secretaresse. De opleidingen volg je een avond of dag in de week, de duur van de opleiding is echter wel verschillend. De een duur 9 maanden de ander een jaar. Voor de opleiding tot secretaresse moet je bijvoorbeeld eerst de opleiding tot administratief medewerker volgen van 9 maanden. Daarna heb je nog 4 maanden specifiek gericht op secretaresse. Een van de grote voordelen van deze opleidingen is dat je geen relevante vooropleiding hoeft te hebben, ideaal dus wanneer je je wilt omscholen.

Linkruil.org

Comments are closed.