Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Energie voor startende ondernemers

Bij het opstarten van een onderneming komen heel veel dingen kijken. Je moet veel bankzaken, administratie en nog tal van ander papierwerk regelen. Je hebt met allerlei verzekeringen te maken. Wordt jouw bedrijf groter, dan ga je waarschijnlijk verhuizen naar een ander pand. Je neemt medewerkers in dienst, je moet huur betalen en daarmee nog meer contracten afsluiten. Wat dacht je van water, licht en eventueel gas? Daarnaast is internet erg belangrijk en het is ook wel fijn dat je kunt telefoneren. Het zijn misschien dingen waar je in het begin niet zo snel aan denkt, maar die zeker belangrijk zijn. Een energieleverancier is één van de eerste dingen waar je aan moet denken. In een donker en koud hok zitten is namelijk geen optie. Het is daarom verstandig om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken en dan met name op de zakelijke energie.

 

Energieleveranciers vergelijken

Zakelijke stroom vergelijken is iets wat veel ondernemers doen en geef ze eens ongelijk. Je hebt namelijk al genoeg kosten als je een pand huurt, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk uitgeven aan energie, water en internet. Zakelijke energie verschilt per leverancier en het verandert ook elk jaar weer. Niet voor niets wordt er gezegd dat overstappen loont. Houd dus elk jaar goed in de gaten welke energieleverancier de laagste prijs heeft. Leg de prijzen van je huidige energieleverancier naast die van anderen en bekijk wat het voordeligst is voor jou. Je kunt op diverse websites energieleveranciers vergelijken. Een voorbeeld daarvan is Gazprom Energy. Het grote voordeel hiervan is dat ze je ook advies op maat geven. Je moet niet alleen kijken naar de prijzen, maar ook naar hoeveel elektra je verbruikt en of je bedrijf één stroomaansluiting heeft of meerdere. Laat je dus goed adviseren.

 

Overstappen

Zoals we net al zeiden: overstappen loont . Veel mensen vinden dit eng en zijn bang voor een overstapboete. Maar zelfs met die boete kan het soms heel voordelig zijn. Dit is niet iets wat je zomaar moet doen, dit moet je goed uitzoeken en je kunt je het beste laten adviseren door iemand die er veel verstand van heeft. De inkoopprijs van energie verandert voortdurend en is daardoor ook erg variabel in de afneemprijs. Daar kun jij je voordeel uit halen. Dit moet je niet eng vinden, zie het meer als een uitdaging. Uiteindelijk bespaar je er alleen maar geld mee en welke ondernemer vindt dat nu niet gunstig?

 lights-932185_640

Linkruil.org

Comments are closed.