Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Financieel Administratief Medewerker

Als Financieel Administratief Medewerker assisteer je de administrateur of de boekhouder bij het voeren van één of meerdere administraties. Maar wat houdt dit in en wat kun je allemaal van de functie verwachten?

Wat voor werkzaam heeft een Financieel Administratief Medewerker

Als Financieel Administratief Medewerker ben je werkzaam op de financiële afdeling vak een bedrijf. Dit kan bij ieder bedrijf in elke branche zijn waar een financiële afdeling is.

Een Financieel Administratief Medewerker moet meerdere verschillende taken uitvoeren. Hierbij kun je denken aan de volgende taken:

  • Voorbereiden van betalingen

  • Debiteuren bijhouden

  • Inboeken van Bank- en kasboek

  • Controleren en verwerken van de uitgaande en binnenkomende facturen

  • Ondersteunen van de boekhouder of administrateur

Daarnaast kom je ook regelmatig in contact met andere personen in een organisatie. Hierbij kun je vooral denken aan de boekhouder en de administrateur. Ook kom je vaak in contact met andere mensen op de financiële afdeling, de afdeling verkoop voor het debiteurenbeheer en met de afdeling inkoop voor het crediteurenbeheer.

Over welke eigenschappen moet je beschikken?

Een Financieel Administratief Medewerker moet over de volgende eigenschappen beschikken.

  • Nauwkeurig kunnen werken: je moet netjes en nauwkeurig te werk kunnen gaan, want een kleine fout met een cijfer kan enorme gevolgen hebben en veel geld kosten

  • Een afgeronde opleiding Financieel Administratief Medewerker: je moet hoe dan ook over de basiskennis beschikken om je werkzaamheden correct uit te kunnen voeren

  • Sociaal: je komt vaak in contact met collega’s. Daarnaast kun je ook wel eens in contact komen met een klant

  • Dienstverlenend ingesteld: het kan je werk een stuk leuker en makkelijker maken als je er open voor staat om je dienstbaar op te stellen

  • Goed met cijfers: je moet het leuk vinden om met cijfers te werken. Je komt er namelijk dagelijks mee in aanraking.

Zijn er uitgroeimogelijkheden?

De functie Financieel Administratief Medewerker kan een starters functie zijn waarbij je goed wordt ingewerkt door een boekhouder of een administrateur. Daarnaast kan het een functie zijn waar je al enkele jaren ervaring voor nodig hebt. Na wat enkele jaren ervaring te hebben is het mogelijk om uit te groeien tot een boekhouder of een administrateur.

Hoe ziet her salaris eruit?

Een startend Financieel Administratief Medewerker kan rekenen op een gemiddeld salaris van €1.900,- bruto per maand. Dit kan, afhankelijk van de leeftijd en ervaring, uitgroeien tot ongeveer €2.600,- per maand.

Linkruil.org

Comments are closed.