Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Flexwerken: niet langer vast aan één kantoor

flexwerken-flexwerkers-flexplekken-flexwerkplekkenKun jij zelf je werkplek kiezen? Een nieuwe website stelt flexwerkers in staat hun favoriete stekken met andere locatie-onafhankelijke werknemers, freelancers en ondernemers te delen.

Programmeurs, tekstschrijvers, con-sultants, animatoren, grafisch ontwerpers, architecten, coaches… De lijst van geheel of gedeeltelijk plaatsonafhankelijke kenniswerkers is vrijwel onuitputtelijk. Uiteraard blijven er heel wat banen bestaan die lijflijke aanwezigheid op kantoor vereisen, maar tegelijkertijd groeit het aantal flex- en thuiswerkers exponentieel.

Overal vandaan kunnen werken

Wie de vrijheid heeft om enkele dagen per week of zelfs fulltime een alternatieve werkplek te gebruiken, experimenteert hier graag mee. Zo kan een grand café een inspirerende plek zijn voor creatief werk, terwijl een universiteitsbibliotheek gemaakt is voor opperste concentratie met zo weinig mogelijk afleidingen. Voor elk type werkzaamheden weer een andere omgeving.

Inspelend op deze werkrevolutie zijn al heel wat websites opgedoken die Nederlandse vergaderruimten en coworking-kantoren op een rij zetten. Maar de rasechte flexwerker laat zich niet zo makkelijk in hokjes stoppen. Tegelijkertijd zien deze ‘vrije werkers’ het als hun plicht om prettige werkplekken met hun soortgenoten te delen.

Crowdsourcing van werkplekken

De nieuwe website Werkpleknomaden.nl doet er alles aan om deze locaties in kaart te brengen. Niet door een arbitraire lijst op te stellen, maar door flexwerkers zélf aan te laten geven waar zij met plezier hun werkzaamheden verrichten. Een vorm van crowdsourcing, dus. Het motto is dan ook: ontdek en deel de plekken waar je graag werkt.

Gebruikers kunnen locaties ook filteren, bijvoorbeeld op de aanwezigheid van WiFi en stopcontacten of op de nabijheid van slaapplaatsen. Dat maakt het ideaal voor wie in een vreemde stad moet zijn voor een afspraak met een klant of een beurs.

Gratis app

Om het delen en vinden van werkplekken nóg makkelijker te maken, heeft initiatiefnemer Frank Esman ook een smartphone-app ontwikkeld. Met ondersteuning voor Apple- en Android-telefoons is deze gratis app onmisbaar voor de mobiele werker. De interesse en steun van telecomprovider T-Mobile belooft een interessante toekomst van deze startup.

Linkruil.org

Comments are closed.