Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Freelance secretaresse eist minder en geeft meer

Sinds ik een freelance secretaresse ontdekt heb, doe ik bijna nooit nog een beroep op een interimkantoor (oeps, sorry). Het is voor een interimkantoor bijzonder moeilijk om telkens iemand te zoeken die een paar uur per week mij komt verder helpen of bij een ziekte van een collega wil langskomen tot de persoon opnieuw genezen is.

Interimarissen zoeken vaak werk met een voorkeur ‘job met optie vast’. Bijzonder vervelend als je als bedrijf wel werk hebt maar totaal geen interesse hebt om iemand een bediendecontract voor onbepaalde duur te geven.

Ik was dan ook bijzonder blij toen ik het alternatief ‘een freelance secretaresse ontdekte. Ik heb ondertussen een lijstje van een 4-tal freelance secretaresses die ik opbel als het plots weer druk wordt.

  1.  Freelance secretaresse: bijzonder handig
  2.  Waarom een freelance secretaresse inhuren?
  3. Andere voordelen van een website met een freelance secretaresse aanbod
  4.  Database met een freelance secretaresse aanbod.

1. Freelance secretaresse: bijzonder handig

Zo’n freelance secretaresse is eigenlijk bijzonder handig. Ze springt alleen in op momenten die voor mij belangrijk zijn. Ze vraagt geen extra vakantiedagen, geen dertiende maand en als ze ziek is, hoef ik als opdrachtgever niet te betalen.
Qua betaling is het werken met een freelance secretaresse makkelijk. Of ik nu een factuur krijg van een interimkantoor of een factuur rechtstreeks van de freelance secretaresse maakt voor mijn boekhouder niet uit, toch?

2. Waarom een freelance secretaresse inhuren?

En daarmee heb ik al direct een tweede voordeel aangehaald. Er is geen tussenbureau die op zoek moet gaan naar een freelance secretaresse en vervolgens een meerprijs aanrekent.

Ik merk ook aan het profiel (ervaring, motivatie, ingesteldheid) van de freelance secretaresse dat het anders is dan werken met een bediende of interimaris. Een freelance secretaresse is bij mij althans veel flexibeler en vooral pro-actiever. Ze wacht niet af, ze neemt initiatief en doet zelf ook voorstellen.

Net omdat ze als freelance secretaresse bij veel bedrijven in contact gekomen is, heeft ze ook een groot netwerk. Altijd handig te kunnen werken met een freelancer die zelf veel mensen kent.

Ik dacht dat zo’n freelance secretaresse moeilijk vindbaar zou zijn. En voor een stuk is dat ook zo. Maar ik stuitte op Freelancenetwork, een site met meer dan 8.500 freelancers waarvan meer dan 850 freelance secretaresses.

In die pool van freelance secretaresses zit beslist een goede freelancer uit mijn eigen buurt die een paar dagen per week mij uit de nood kan helpen, toch?

3. Andere voordelen van een website met een freelance secretaresse aanbod:

  1.  Een freelance secretaresse is op oproep beschikbaar. Probeer een lijstje aan te leggen van een 4-tal freelance secretaresses zodat op piekmomenten je zeker geholpen bent.
  2.  Een freelance secretaresse uit je buurt is ook bereid om voor een paar uur per dag te komen werken.
  3.  Een freelance secretaresse is ook bereid om in te springen als een collega voor onbepaalde tijd ziek is of met vakantie gaat.
  4.  Een freelance secretaresse is vaak een duizendpoot. Je kunt ze ook voor andere activiteiten inschakelen.

4 Database met een freelance secretaresse aanbod.

Ik vond voor België een bijzonder interessante database met een freelance secretaresse aanbod. freelancenetwork . Hier kun je gratis een freelance secretaresse uit de database kiezen en hem/haar een bericht toesturen via e-mail. De freelance secretaresse neemt daarna gewoon contact met je op en je regelt alles onderling.

Linkruil.org

Comments are closed.