Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Gerecycled printpapier kan spierwit zijn

Duurzame kantoorartikelen zijn steeds belangrijker voor bedrijven. Steeds meer bedrijven zijn bewust met het milieu bezig. Daarom is afvalverwerker SITA in samenwerking met enkele bedrijven bezig gegaan met het optimaliseren van duurzaam, hagelwit gerecycled printpapier. Sita verzamelt hiervoor oud papier in en levert dit aan een duurzame papierfabriek in Frankrijk. Deze levert het printpapier weer terug aan Nederland. Hierdoor ontstaat een gesloten cirkel, waardoor het printpapier een tweede leven krijgt en als hoogwaardig duurzaam papier terugkeert.

Welk printpapier

Voor het kiezen van het juiste printpapier zijn er enkele aspecten van belang. Zo bepaal je bij het printen eerst je doel. Wanneer je foto’s print, zal je dit namelijk op fotopapier doen, en bij een simpel tekstje volstaat eenvoudig dun printpapier. Ook is de dikte van het papier van belang. Bij een kleurenprint zal je dikker papier nodig hebben, omdat het anders naar de andere kant van de pagina lekt. Vooral bij dubbelzijdige afdrukken werkt dit niet goed. Ook is er een verschil tussen een laser en inkt printer. De inkt wordt bij een inkt printer volledig in het printpapier geabsorbeerd, alsof het keukenpapier is. Deze factoren zijn allemaal van belang als het gaat om het milieu, omdat je zo direct de juiste beslissing maakt, en niet onnodig papier en / of inkt weggooit.

Wat wel duidelijk is, is dat het milieu steeds belangrijker is voor kantoorartikelen als printpapier en dergelijke. Zeker door de revolutionaire technologieën is er steeds meer in staat op dit gebied. Waar gerecycled vroeger een wazige grijze kleur had, kan het nu minstens zo wit als nieuw printpapier gemaakt worden. Een grote stap weer in de duurzaamheid dus.

Voor printpapier en andere kantoorartikelen kunt u het best terecht bij MKB Officeshop. Zij leveren dagelijks allerlei soorten printpapier aan bedrijven en particulieren tegen zeer scherpe tarieven. Ook beschikken zij over de juiste keurmerken.

Linkruil.org

Comments are closed.