Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Groot deel ICT’ers zoekt nieuwe baan

Inleiding

Twee derde van de ict specialisten verwacht binnen een jaar van werkgever te wisselen. Hoe we dat weten? Bonque.nl heeft in de eerste twee maanden van 2013 een enquête gehouden onder meer dan 600 ict specialisten, variërend van systeembeheerders en helpdeskpersoneel tot ontwikkelaars van PHP of .NET. Het grootste deel van deze professionals heeft meer dan tien jaar werkervaring en de helft heeft bij zijn huidige werkgever een contract voor onbepaalde tijd. Daarom komt het misschien als een verrassing dat een meerderheid van de ondervraagden aangeeft op zoek te zijn naar een nieuwe baan.

ICT vacatures

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat meer dan 95% van de ondervraagde specialisten een nieuwe baan zoekt op vacaturesites zoals Bonque.nl. Het grote voordeel van zulke sites is dat je zelf de controle houdt over je CV, in tegenstelling tot wervingsbureaus die CV’s en andere persoonlijke gegevens verspreiden over zo veel mogelijk potentiële werkgevers. Dat de meeste professionals in deze sector precies weten waar ze naar op zoek zijn, blijkt uit het feit dat zeven op de tien direct zoeken naar ict vacatures op de websites van interessante werkgevers. Bovendien is maar 35% van de ondervraagden bereid om te verhuizen voor een goede baan. Bonque.nl zoekt proactief naar passende ict vacatures in jouw regio en helpt ook bij de voorbereiding op de sollicitatie, ontslag nemen bij je oude werkgever en salarisonderhandelingen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn, zoals opleiding of reiskostenvergoeding, ook daadwerkelijk krijgt.

De rol van Social Media voor moderne werkzoekenden

Opvallend is dat meer dan de helft van de respondenten aangeeft social media te gebruiken om up-to-date te blijven in hun vakgebied, bijvoorbeeld door experts te volgen of blogs te lezen. Naast het volgen van cursussen en het lezen van vakliteratuur zijn social media daarmee een grote factor om de kennis over Java, SharePoint of testing actueel te houden. Daarnaast spelen social media en dan met name Linkedin, een steeds grotere rol voor mensen die op zoek zijn naar ict vacatures. Bijna alle ondervraagde ict specialisten gebruiken Linkedin om hun carrière vorm te geven en meer dan negentig procent zou het prettig vinden om ict vacatures te krijgen via Linkedin. 52% van de ict specialisten die gereageerd heeft op deze enquête geeft aan hun profiel op deze site actueel te houden en regelmatig bij te werken. Bonque.nl speelt hierop in door werkzoekenden de mogelijkheid te bieden op interessante ict banen te solliciteren met hun Linkedin profiel. Een makkelijke manier om snel je interesse in een baan te laten blijken en je toekomstige werkgever direct te laten zien wie je bent.

Het gebruik van vacaturesites

Veel mensen zijn op zoek naar relevante en uitdagende ict vacatures. Hierbij gebruiken ze steeds vaker vacaturesites als Bonque.nl, waar je geen tijd verdoet met verlopen vacatures die al lang vervuld zijn of met vage tussenpersonen. Bonque.nl heeft altijd direct contact met zowel de ICT’er als de werkgever, waardoor ze direct de juiste kandidaat kunnen voorstellen.

Linkruil.org

Comments are closed.