Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het gemak van payrolling

Bij payrolling neemt het payrollbedrijf juridisch het contract over van de werknemer. Dit houdt in dat de hele administratie en andere juridische verantwoordelijkheden van een werkgever uit handen worden genomen door de payroll onderneming. De payroll onderneming wordt dus juridisch gezien de werkgever van de werknemer, maar in principe is alles hetzelfde al wanneer je direct in dienst bent bij de opdrachtgever.

 

Voordeel van payroll service

Een payroll service levert voordelen op voor de werkgevers en de werknemers. Het is natuurlijk niet zo dat er enkel voordelen aanzitten, er zijn ook kleine nadelen. Zo is het voor een werkgever duurder om iemand via payroll in dienst te nemen en voor de werknemers kan er een nadeel zijn dat er niet altijd duidelijkheid is van je rechten en dat de ontslagbescherming een stuk lager ligt dan wanneer je direct in dienst bent bij een werkgever. Het voordeel voor werkgevers is dat zij de hele salarisadministratie uit handen kunnen geven, maar nog wel steeds al het zeggenschap hebben over de werknemers. Ze bepalen zelf wie er aangenomen wordt en wat de uitvoerende werkzaamheden zijn van het personeel.

 

Toegevoegde waarde payrolling

De toegevoegde waarde van payrolling is dan ook dat werkgevers helemaal niet meer om hoeven te kijken naar de salarisadministratie en alles wat hierbij komt kijken. Vragen van het personeel betreft hun salaris kunnen meteen doorgestuurd worden naar de payroll onderneming. De werkgever hoeft zich niet meer bezig te houden met alle regels omtrent belastingschijven, het afdragen van pensioensfondsen en alle regelingen hier omheen. Het kan ook zo zijn dat de werkgever hier een specialist voor in dienst heeft, deze wordt overbodig wanneer er gewerkt gaat worden via payroll. De werkgever kan zich op deze manier meer richten op zijn corebusiness en zijn personeel.

 

Adviseren

Belangrijk voor werknemers die werkzaam zijn met een payrollregeling is dat ze zich goed moeten laten informeren over hun rechten. Dit is vooral belangrijk bij een dreigend ontslag, de werknemer moet weten of hij zich kan beroepen op de opdrachtgever.

Linkruil.org

Comments are closed.