Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het slechte weer heeft invloed op het verkeer

Misschien hebben jullie al gemerkt dat het heel hard regent vandaag. Dit zorgt voor drukte op de weg, heel veel drukte en dat kan voor onrust zorgen bij de weggebruikers van de Nederlandse wegen. In dit artikel ga ik jullie enkele tips geven om goed de lange files door te komen.

Vertrek eerder
Het klinkt natuurlijk voor de hand liggend, maar het is waarschijnlijk de beste tip die ik je geven kan. Het is slim om in ieder geval een half uur extra te rekenen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoever je moet rijden. Als je langer dan 2,5 uur moet rijden kun je misschien zelfs beter een uurtje eerder weg gaan. Op deze manier ga je of de files vooruit, of je calculeert ze in. Je bent er hoe dan ook klaar voor

Ga van te voren naar de wc
Niks is vervelender dan in de files staan, zien dat het volgende tankstation pas over 10 kilometer is en geconfronteerd worden met regendruppels die te pletter slaan op je voorruit. Zorg ervoor dat je naar de wc gaat voordat je vertrekt. Op deze manier vermijd je dit probleem en kan je niet alleen goed voorbereid, maar ook nog comfortabel op reis.

Zorg voor goed zicht
Het is belangrijk dat je voldoende ziet als het buiten grijs en grauw is. Hier kun je voor zorgen door goede ruitenwissers te hebben. Je ziet heel veel meer als je ruitenwissers hebt die het water goed weghaalt. Hiernaast kan je gebruik maken van een achteruitrij camera. Dit is vooral belangrijk als je in een groot voertuig rijdt. Je kan zo makkelijker in- en uitvoegen op de snelweg en hebt een goed zicht op wat er rondom je gebeurt. Een achteruitrijcamera kopen kan makkelijk op internet en dit hoeft dus geen problemen op te leveren.

Hopelijk ervaar je deze tips als nodig en heb je hierdoor een comfortabele rit in deze koude, natte dagen.

Linkruil.org

Comments are closed.