Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hulp bij de zoektocht naar een baan in de techniek

Na weken zwoegen op je afstudeerscriptie is het dan eindelijk zover. Je hebt het papiertje binnen. Je hebt al je vrienden en familie uitgenodigd om samen met jou te vieren dat je geslaagd bent en je geniet nog even van je vrije tijd. Na een welverdiende vakantie is het dan eindelijk zover, je moet op zoek naar een baan. Maar door al die sombere berichten in de krant, op tv en wat de mensen in je omgeving vertellen over hun zoektocht naar werk wordt je al ontmoedigd voordat je nog begonnen bent.

Om je een beetje op weg te helpen zal ik je wat tips geven. Als je bijvoorbeeld op zoekt bent naar een vacature als bouwkundig tekenaar is het verstandig om eerst de zoekmachine te raadplegen. Door het invoeren van de tekst ‘ vacature bouwkundig tekenaar ‘ krijg je duizenden resultaten weergegeven in je zoekmachine. Op de eerste pagina staan vaak de websites met vacatures weergegeven. Kijk gewoon eens door de vacature teksten om na te gaan wat de functie eisen zijn. Aan de hand van de genoemde eisen kun je jezelf beter oriënteren op een passende functie. Ook heb je dan al een duidelijk beeld of er vacatures in je omgeving zijn.

Laat je dus niet ontmoedigen door alle negatieve berichten in je omgeving. Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor mensen die afgestudeerd zijn in de richting van de techniek. Laat je ook niet ontmoedigen als je gelijk bij het eerste gesprek afgewezen wordt. Bekijk het positief. Je hebt door het eerste gesprek te voeren wel weer ervaring opgedaan. Je weet nu wat je bij een volgend gesprek anders wilt doen of juist niet. Je kunt in plaats van gelijk je cv en brief te sturen ook eens het bedrijf opbellen voor meer informatie. Of trek je stoute schoenen aan en ga gewoon op bezoek bij het bedrijf.

Linkruil.org

Comments are closed.