Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Je arbeidscontract via een uitzendbureau

Als je werkt via een uitzendbureau is het handig om te weten hoe het zit met je arbeidscontract. Een uitzendbureau werkt met een fasensysteem voor arbeidscontracten. Afhankelijk van hoeveel weken je voor een uitzendbureau werkt, zit je in een bepaalde fase.

De eerste fase van je contract

Je zit in de eerste fase als je minder dan 78 weken voor het uitzendbureau hebt gewerkt. Het aantal uren dat je werkt is niet van belang, er wordt altijd gekeken naar de hoeveelheid weken dat je voor het uitzendbureau werkt. In de eerste fase wordt een contract vaak gesloten met uitzendbeding. Dit betekent dat het contract stopt als het bedrijf waar je werkt je niet meer nodig heeft. Je hebt in de eerste fase dus nooit echt zekerheid. Je zou het kunnen vergelijken met een lange proeftijd. Echter kun je wel bij verschillende opdrachtgevers achter elkaar werken om aan de nodige hoeveelheid weken te komen. Het gaat namelijk om het werk dat je verricht voor het uitzendbureau. Je mag dus een andere baan nemen bij een ander bedrijf.

Tijdelijk contract

Als je na de eerste fase blijft werken voor hetzelfde uitzendbureau, kom je in de tweede fase terecht. Dit geldt ook als je tussendoor een stop van maximaal 26 weken hebt gehad. Deze fase is al beter dan de eerste, omdat je hierin een tijdelijk contract krijgt als je gaat werken. Dit kan bijvoorbeeld een contract van een half jaar zijn. Je moet dus altijd loon krijgen zolang het contract loopt, ook al zou jouw inlener je niet meer nodig hebben. In deze fase heb je dus al meer zekerheid. Je zou dus kunnen zeggen dat hoe langer je werkt voor een uitzendbureau, hoe meer rechten je hebt. Na 4 jaar of maximaal 6 contracten stopt de tweede fase. 

Een vast contract

Het is tijd voor de derde fase van je arbeidscontract. In deze fase heb je recht op een vast contract, oftewel een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent zekerheid, je hebt namelijk altijd recht op je loon. In deze fase geldt het uitzendbeding dus niet. Wil het uitzendbureau het contract met jou beëindigen, dan gelden hiervoor de wettelijke eisen.

Lijkt het jou wel wat om te werken via een uitzendbureau? Neem dan eens een kijkje bij Vakmasters, een kwalitatief goed uitzendbureau voor banen in de bouw.

Linkruil.org

Comments are closed.