Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Je eigen bouwbedrijf starten: 3 tips

Heb jij een opleiding tegelzetter, metselaar of timmerman gevolgd? En zit je nu al jaren in het vak, maar heb je stiekem altijd de droom gehad om een eigen bouwbedrijf te beginnen? Dan is het misschien eindelijk tijd om deze droom waar te maken! Natuurlijk is een goede voorbereiding essentieel, je wil namelijk niet dat je bedrijf een grote flop wordt. Ook moet je goed nadenken of het ondernemerschap wel iets voor jou is en of het allemaal wel haalbaar is wat je wil bereiken. Als je ervan overtuigd bent dat je wil beginnen met een eigen bouwbedrijf, kun je vast wel wat tips gebruiken. In deze blog geven we je een paar hele handige tips!

Ondernemingsplan schrijven

Een goede start van je bouwbedrijf begint met een goed ondernemingsplan. Je kunt het ondernemingsplan zien als een soort leidraad waaraan je je vast kunt houden. Tijdens het schrijven van het ondernemingsplan word je gedwongen om over allerlei zaken na te denken. Zo is het heel belangrijk dat er een markt is voor je producten. Je hebt immers klanten nodig om te kunnen blijven bestaan. Bedenk hoe je deze klanten gaat krijgen en wie dit precies zijn. Vergeet ook het financiële gedeelte niet. Bepaal hoeveel geld het je gaat kosten om het bedrijf op te starten en hoe je aan deze financiering komt. Ook is het slim om een inschatting te maken van hoe je deze kosten weer gaat terugverdienen. Laat het financiële gedeelte testen door een professional, zodat je zeker weet dat je een goede leidraad hebt.

Materialen regelen

Als je een eigen bouwbedrijf start, zijn de materialen en gereedschappen die je gebruikt ontzettend belangrijk. Het is dan ook verstandig om niet te bezuinigen op deze materialen en gereedschappen. Om je klanten tevreden te stellen, moet je nou eenmaal vakwerk afleveren. En daar heb je deze spullen echt voor nodig. Ook heb je een bus nodig om de spullen telkens weer op locatie te krijgen. Laat je bedrijfsnaam op deze bus zetten, zodat je meer naamsbekendheid creëert! Als je materialen inkoopt, kun je eens kijken of je kunt samenwerken met een andere ondernemer, zodat jullie misschien wel korting krijgen.

Goed verzekeren

Goede verzekeringen zijn heel belangrijk als je een eigen bouwbedrijf hebt. Je wil natuurlijk niet dat je te maken krijgt met hoge kosten door onverwachte gebeurtenissen. Een aantal verzekeringen die in elk geval belangrijk zijn voor bouwbedrijven zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een autoverzekering, een schadeverzekering, een diefstalverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Verdiep je dus goed in de verzekeringen die voor jou van belang kunnen zijn!

 

Linkruil.org

Comments are closed.