Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Komt er eindelijk een uitdager voor Uber?

Sinds Uber in 2009 werd opgericht, heeft het bedrijf enorme stappen gemaakt. De applicatie werd talloze malen gedownload en grote bedrijven hebben geïnvesteerd in Uber. Het idee van de app is simpel: de klant kan zien waar zich een taxi bevindt, en deze bestellen en betalen via zijn mobiel. Het was een doorslaand succes. Inmiddels bestaat Uber in tientallen landen en honderden steden. De geschatte waarde ligt boven de 50 miljard. Ongekend.

Niets leek Uber er dan ook van te weerhouden om de alleenheerschappij te grijpen in de taxiwereld. Het bedrijf bleef namelijk ook druk bezig met innoveren. Zo is het nog altijd bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto die op den duur passagiers moest kunnen vervoeren. Het geeft aan hoe groot Uber denkt. Toch is er nu een tegenstoot gekomen, die serieus moet worden genomen. In Seoul is er namelijk een app die het heeft gewonnen van Uber: Kakao Taxi. Deze app werd in slechts twee maanden tijd maarliefst twee miljoen keer gebruikt en is daardoor opeens gigantisch groot geworden. Inmiddels heeft Kakao de Koreaanse tak van Uber overgenomen en gaat het uitbreiden. Een van de steden die Kakao op de korrel heeft is New York, gelegen in het Amerika van Uber. Dat wordt bestreden op zijn eigen grondgebied.

Wat maakt Kakao dan zo veel beter dan Uber? Volgens het bedrijf zelf komt dat omdat het bereid is samen te werken met de overheid en de taxi industrie. In tegenstelling tot Uber (dat uit politieke hoek veel tegenslagen krijgt) kan Kakao daarom vrij opereren, wat gunstig is voor de klant. Overigens is Uber niet boos door de gang van zaken. Ze zijn blij met gezonde concurrentie zolang het de klant ten goede komt. En zo hoort het te zijn.

De kans is dus groot dat we Kakao binnen enkele maanden ook in Nederland terugzien. Een stad als Amsterdam is een aantrekkelijke voor taxi-apps en daarom zal Kakao ook ons land in overweging nemen. Voor nu hoeven centrales als Taxi Haarlem en Taxi Hoofddorp alleen nog maar te concurreren met Uber, maar daar komt wellicht een ander bedrijf bij. Wordt ongetwijfeld vervolgd…  

Linkruil.org

Comments are closed.