Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Meer ICT banen door Internet of Things?

Nu de economie weer wat is aangetrokken is weer wat meer ruimte voor ICT-ontwikkelingen en groeien dus ook de vacatures op het gebied van ICT weer. Maar waar staat ICT eigenlijk voor? We horen het begrip overal om ons heen, maar wat betekent het eigenlijk precies? ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie, ICT houdt zich eigenlijk bezig met computers, telecommunicatie en informatiesystemen. Denk daarbij aan ontwikkeling van software, het opzetten en onderhouden van netwerken, databases en websites. Een term die vaak wordt gebruikt voor ICT is IT, maar is dat exact hetzelfde of zijn er verschillen?

Leuke promotieartikelen voor toekomstige werknemers

glazen-bedrukken
Nu dus de economie weer aantrekt komen er dus weer meer vacatures en zoeken de bedrijven naar werknemers. De concurrentie is groot en jobhoppen is echt van deze tijd, dus moeten bedrijven meer hun best doen om goed personeel te werven. Dat doen ze onder andere door promotiestunts op beurzen en banenmarkten. Ze geven werkzoekenden in de ICT leuke gadgets mee als ze hun kraam bezoeken. Daarbij kun je denken aan mooie pennen, aanstekers en glazen bedrukt met het bedrijfslogo. Op die manier maken ze dan ook nog eens reclame en dat is mooi mee genomen natuurlijk.

Verschil ICT en IT

In eerste instantie behoorde de computer en software tot het terrein van de IT en de communicatie, netwerken, modems en andere devices om te zorgen voor communicatie tot de ICT. Maar de laatste jaren is het onderscheid vervaagd tussen ICT en IT. Eigenlijk wordt tegenwoordig met beide begrippen hetzelfde bedoeld. De computer is niet meer een losstaand apparaat maar verbonden met diverse communicatiemiddelen, wat dus het onderscheid tussen ICT en IT steeds meer doet vervagen.

Werken in de ICT

Als de economie wat slechter gaat draaien zie je in het algemeen dat er bezuinigd gaat worden op het gebeid van ICT-ontwikkelingen. Er is weinig innovatie op zo’n moment en er worden weinig investeringen gedaan. Met andere woorden, de kosten in een tijd van economische malaise worden zo laag mogelijk gehouden. Ook vinden er in die tijd de welbekende reorganisaties plaats, wat in de meeste gevallen neerkomt op ontslagen om zo te kunnen bezuinigen. Maar als de economie weer beter begint te draaien is er weer ruimte voor ICT-ontwikkelingen en ontstaan er vanzelf weer meer IT banen. Een van de ontwikkelingen op het gebied van ICT waar in de toekomst veel banen voor zullen ontstaan is bijvoorbeeld The Internet Of Things. Daarbij kun je denken aan diverse apparaten die met elkaar en internet verbonden zullen worden. Een voorbeeld zou kunnen zijn een slimme koelkast die aan je smartphone doorgeeft dat bepaalde producten moeten worden bijgekocht. Of bijvoorbeeld apps waarmee je op afstand de verwarming thuis kunt aanzetten. Dat laatste is er trouwens al, maar in de toekomst zullen steeds meer apparaten met elkaar verbonden gaan worden.
Daar zal ook software voor geschreven moeten gaan worden, wat weer banen zal creëren voor programmeurs en softwareontwikkelaars. Kortom, als er ruimte is voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van IT dan zullen er vanzelf meer banen op dit terrein gaan ontstaan.

Linkruil.org

Comments are closed.