Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Merk registreren op verschillende niveaus

Heeft u een geweldig idee, een uniek logo of dé perfecte bedrijfsnaam verzonnen? Dan wilt u daar natuurlijk de wijde wereld mee in. Alleen u moet eerst goed nadenken over de bescherming van uw intellectuele eigendom. Het is ten zeerste aan te raden om een intellectuele eigendom te beschermen tegen onrechtmatig gebruik..

Stel dat u van plan bent om alleen op nationaal niveau te opereren met uw intellectuele eigendom, dan moet u zich ook op nationaal niveau beschermen. U kunt dan het beste bij de nationale instantie van het desbetreffende land aankloppen dat zich ontfermd over intellectuele eigendommen. U kunt bij dit nationale bureau voor intellectuele eigendommen een aanvraag doen voor de bescherming van uw intellectuele eigendom.

Uiteraard kunt u zich ook op internationaal niveau beschermen tegen onrechtmatig gebruik van intellectuele eigendommen. Voor het beschermen van uw intellectuele eigendom in de Benelux is een speciaal verdrag in het leven geroepen. Dit verdrag heet het Benelux-verdrag voor intellectuele eigendommen (BVIE). Dit verdrag stelt dat uw idee in alle drie de lidstaten op dezelfde manier zijn beschermd. Mocht u zich op deze manier willen beschermen kunt u een verzoek voor registrering doen bij het Benelux-Bureau voor de intellectuele eigendommen (BBIE). Verder kunt u uw merk registreren in Europa. Dit doe u bij de EUIPO. Wanneer u zich op deze manier beschermt zal elke individu of onderneming dat uw idee voor commerciële doeleinden gebruikt, gestraft worden.

U kunt uw merknaam in principe snel online registreren. Uiteraard tegen betaling. Alleen is het registreren van een merk niet altijd even eenvoudig als het lijkt. Zeker als een merk of een andere intellectuele eigendom veel overeenkomsten heeft met dat van een ander. Dan kan het een complexe zaak worden. Daarom heb ik mij eerst laten informeren bij een merkenbureau. En dat heeft mij geen windeieren gelegd. Want doordat mijn zaakjes goed voor elkaar zijn, hoef ik in de toekomst niet bang te zijn voor eventuele claims.

Linkruil.org

Comments are closed.