Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Offset drukwerk

Bij offset drukwerk verandert het drukproces fundamenteel. De flexibele beeldplaat wordt bevestigd aan een roterende cilinder ” die inkt op oliebasis gebruikt. Als de cilinder draait , maakt zij het ​​beeld over aan het andere cilinder genaamd de ” deken cilinder “, die het beeld overdraagt ​​aan vellen papier. Dat is de reden waarom dit ” offset ” afdrukken  heet- in plaats van het rechtstreeks overbrengen van de plaat op het papier, wordt het beeld eerst overgebracht naar de deken cilinder.

Het proces omvat het creëren van afbeeldingen en teksten op de computer, die vervolgens in een laserprinter worden afgedrukt. Daarna wordt het overgedragen.

Offset wordt altijd gebruikt voor afdrukken in grote volumes die in feite de totale kosten van het drukken vermindert .

Het gebruik van kleur maakt altijd aantrekkelijke ontwerpen . U kunt kiezen voor 2-kleuren , optie 3 – kleuren of 4-kleuren.

Gebruikt men een goede kwaliteits machine voor het afdrukken dan zal het aantal uitsplitsingen relatief minder zijn in vergelijking met andere drukmethoden.

Een ander voordeel van het gebruik van offset drukwerk is dat ofset bij bijna elk materiaal kan worden gebruikt om erop af te drukken . Bijv. hout, papier , katoen enz. Het gebeurt vooral als gevolg van de techniek die hij gebruikt. Dus, omdat er geen rechtstreekse overdracht van het beeld op het drukmateriaal is, zijn de afbeeldingen schoon.

Met het gebruik van deze afdrukmethode , kan men de beelden, drukken die voor lange tijd kleurvast blijven. En dit voordeel maakt het geschikt voor massacommunicatie.

Tegenwoordig kan offset drukwerk ook worden gebruikt voor de productie van beelden . Hierbij worden digitale beelden gebruikt en de beelden worden overgebracht via een computer.

Als u dus grote hoeveelheden wilt afdrukken en een goed beeld wilt hebben, in minder tijd en tegen  een betaalbare prijs , dan moet u kiezen voor offset drukwerk. Door zijn talrijke voordelen geven, de meeste organisaties de voorkeur aan deze vorm van printen voor het krijgen van hun benodigd drukwerk.

Linkruil.org

Comments are closed.