Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Onderwater lassen | Specialisatie in een andere omgeving

Lassen is een echt vakwerk. Overal waar we kijken zien we onderdelen die aan elkaar gelast zijn. Denk aan bijvoorbeeld speeltuinen of boten of noem maar op. Alles met metaal kan aan elkaar gelast worden omdat het ook gewoon erg makkelijk is. Een stuk makkelijker dan alles met 1 stuk metaal doen. Maar niet alles kan zomaar gelast worden. Er is ook metaal wat onder water zit. Hiervoor moet je dan onderwater lassen. Een erg specialistische taak waar ook gespecialiseerde vakmensen voor nodig zijn.

Wat houd onderwater lassen allemaal in?

Bij onderwater lassen kun je denken aan alles wat met metaal onder water te maken heeft. Zo maken wij bijvoorbeeld ook scheepsschroeven en controleren we de kade op beschadigingen of andere zaken. Hierbij kunnen we ook onder water lassen. Natuurlijk werkt dat wel anders dan normaal lassen. Vuur kan natuurlijk niet zomaar branden onder water. Wij gebruiken een beklede elektrode die waterbestendig is. Ook zouden we een gevulde draad kunnen gebruiken of wrijvingslassen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Daarbij is het wel van levensbelang dat een ervaren lasser deze taken uitvoert. Je kunt als amateur lasser niet zomaar onder water te werk gaan. Dat is levensgevaarlijk en de kans dat het probleem alleen maar erger wordt is groot.

Wanneer kunnen wij jou van dienst zijn?

Het lassen van metaal onder water is een zeer specifiek werk en we werken dan ook alleen voor bedrijven met hele specifieke taken. We komen niet langs wanneer je even een stijger in je huis wilt laten vast lassen. Wij werken voornamelijk voor bedrijven die installaties op het gebied van anodes op een schip nodig hebben. Dit is ons vakgebied waarin we verschillende aspecten aangrijpen. Zo kunnen wij scheepsvaartbedrijven ondersteunen en blijft de transportsector soepel verlopen. Zowel de schepen als de kades zijn volledig voorbereid!

Linkruil.org

Comments are closed.