Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Online markt blijft groeien

Steeds meer beginnen een webshop

Er zijn veel branches waar alsmaar wordt geklaagd, de omzetten dalen, bedrijven vallen om en consumenten kopen steeds minder. Maar is dat wel zo? Online zien we namelijk een heel ander beeld met totaal andere cijfers. Neem bijvoorbeeld het jaar 2012, in dat jaar werd er online voor 9,8 miljard euro gekocht, dit toch wel een goede reden voor het beginnen van een webwinkel. Dit is een groei van 8% vergeleken met 2011. Een behoorlijke groei dus wat een goede reden is voor het beginnen van een webshop.

Meer redenen voor het beginnen van een webwinkel

Wilt u nog meer redenen waarom u een webwinkel zou moet beginnen? Er zijn nog veel meer feiten en cijfers over de enorme groei in webwinkelland in 2012.

Voordelen webshop beginnen:

  • Er komen jaarlijks gemiddeld 7000 nieuwe webwinkels bij
  • Aan reizen wordt online gemiddeld het meest besteedt per bestelling. Deze branche realiseerde een jaaromzet van €3,8 miljard
  • In speelgoed en kleding waren de omzet de ‘bestsellers’ met 12% groei
  • Wat nog altijd toe neemt is het aantal online kopers. In het jaar 2012 hebben 10,58 miljoen internetters een online aankoop gedaan. Een groei van 4%. Wel is de nieuwe aanwas aan het ‘stabiliseren’
  • In totaal werden er 88 miljoen bestellingen geplaatst. Een stijging van 13%.
  • Gemiddeld werden er 8 bestellingen per persoon gedaan. Dit is een groei van 8%

Webshop beginnen blijft in 2013 fors stijgen

De verwachting van de groei binnen de e-commerce in 2013 ligt op zo’n 8%. Er zal dan zo’n totale jaaromzet komen van 10,5 miljard. De verwachting is dan ook dat consumenten steeds vaker en meer online zullen gaan kopen. De meeste belangrijke of althans één van de meest belangrijke drijfveren om online te bestellen is de snelle levertijd van de diverse webshops. Ook de groei van de smartphones en en tablets dragen komend jaar bij aan de omzetgroei. Een webwinkel beginnen?  Een goed werkende webwinkel op mobiele apparaten is essentieel!

Linkruil.org

Comments are closed.