Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Opleidingen en werkgelegenheid gehandicaptenzorg

Werk in de gehandicaptenzorg is een uitdagende baan. Wanneer je graag in de gehandicaptenzorg zou willen werken moet je hiervoor eerst een opleiding in zorg & welzijn volgen. Deze opleiding is op ieder niveau te vinden: van mbo tot aan universitair. Hierbij zijn er erg veel opleidingen welke aansluiten op de gehandicaptenzorg. Zoals helpende zorg en welzijn, maatschappelijke zorg, verzorgende, verpleegkunde, persoonlijk begeleider en pedagogische wetenschappen. Op het moment dat je naar een opleiding gaat zoeken is het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over alle opleidingen. Enkele tips hierbij zijn:

  • Praat met oud studenten
  • Neem deel aan meeloopdagen
  • Ga naar de open dagen

Hierdoor krijg je veel eerlijke en relevante informatie van zowel studenten als leraren. Praat met ze over alle opleidingen die jou interessant lijken en maak op basis hiervan de keuze. Wellicht is het ook verstandig om even te vragen aan de leraren welke opleiding het beste aansluit bij de gehandicaptenzorg. Binnen de gehandicaptenzorg zijn er namelijk ook verschillende functies, en jij wilt natuurlijk een opleiding die perfect bij jouw wensen aansluit zodat je als werkende op de juiste plek zit.

Vacatures gehandicaptenzorg

Er is de laatste tijd flink bezuinigd op de gehandicaptenzorg en er zijn hierdoor veel banen verdwenen. Het probleem waar de komende jaren tegenaan gelopen zal worden is de vergrijzing. Veel mensen die op dit moment werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg zullen de komende jaren met pensioen gaan. Dit zorgt ervoor dat er plotseling erg veel banen, en dus vacatures gehandicaptenzorg, vrij komen. Deze zullen dan snel moeten worden opgevuld om problemen te voorkomen. Veel zorginstellingen zullen dan ook naar verwachting de komende jaren veel vacatures beschikbaar stellen.

Linkruil.org

Comments are closed.