Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pauze houden tijdens een vergadering

Zoals je weet is het nemen van pauzes enorm belangrijk voor je productiviteit. Dit geldt ook tijdens een vergadering. Vergaderingen kunnen soms erg lang duren. Uren wordt er gesproken en gediscussieerd over hetzelfde onderwerp. Op een gegeven moment voel je je gedachten afdwalen en kun je je niet meer focussen. Echter worden er niet snel pauzes gehouden tijdens vergaderingen.

Efficiëntere vergadering

Vaak is er een bepaalde tijd ingepland voor een vergadering, bijvoorbeeld een uur. Dit loopt echter vrijwel altijd uit. De reden dat er niet vaak wordt gepauzeerd, is omdat iedereen denkt dat de vergadering bijna is afgelopen. Soms ben je al bezig met het vragenrondje, maar komen er steeds meer vragen bij. Zo blijft het duren. Daarom is het verstandig om af te spreken dat je tijdens een vergadering bijvoorbeeld na elk uur even vijf minuten pauze neemt. Zo heeft iedereen de kans om even de benen te strekken, koffie te halen, naar het toilet te gaan of om even de telefoon te checken. Ook kun je een praatje maken met andere collega’s. Een ander idee is om tijdens de vergadering van vergaderruimte te wisselen. Verandering van omgeving is altijd goed voor je creativiteit.

Lichaam en geest opladen

Deze korte pauzes zorgen ervoor dat iedereen scherp blijft tijdens de vergadering. Je kan je nou eenmaal geen uren concentreren op hetzelfde. Daarom is een pauze cruciaal voor je productiviteit. Je lichaam en je geest hebben tijdens een drukke dag ook rust nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Op deze manier kom je ook niet uitgeput thuis na een lange en drukke werkdag, je hebt jezelf immers tussendoor op kunnen laden. Omdat iedereen door pauzes productief blijft tijdens een vergadering, zul je zien dat de vergadering sneller afgelopen is. Informatie die wordt gedeeld is namelijk nuttiger als iedereen scherp is.

Pauze tijdens je overige werktijd

Niet alleen tijdens een vergadering maar ook tijdens je overige werktijd is het belangrijk dat je voldoende pauzes neemt. Neem één lange pauze van een half uur om even op je gemak te lunchen en meerdere korte pauzes van vijf minuten om even op te laden. Zorg ervoor dat je tijdens deze pauzes niet achter je computer blijft zitten, maar dat je echt even iets anders gaat doen.

Linkruil.org

Comments are closed.