Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Poedercoatoven | Het simpel en snel uitharden van poedercoating

Het uitharden van verf kan ontzettend lang duren als dit zelf moeten aanpakken. Verf en poeder heeft een lange droogtijd nodig, waardoor er veel tijd verloren gaat als hierop gewacht moet worden. Daarnaast is het van belang dat de verf geleidelijk droogt en uitgehard wordt. Ieder product dat je je kunt bedenken is geverfd. Materialen zoals metaal of kunststof hebben een standaard eigen kleur, en moeten gespoten of geverfd worden om de huidige kleur van het product te krijgen. Denk nu eens aan een rode koelkast: deze is uiteraard geverfd of gespoten, en is niet van nature al rood. Om de verf uit te harden, is een poedercoatoven van belang.

 

Wat is een poedercoatoven?

Een poedercoatoven is als het ware een oven waarin de verf wordt uitgehard. Het product wordt in deze oven geplaatst en onder een ontzettend hoge temperatuur zal de vloeistof uitgehard worden. Allereerst wordt het product bespoten of geverfd. Vervolgens zal deze natte verf in een cabine worden gezet, waarin deze opdroogt. Het is mogelijk om met verschillende materialen te werken. Efficiëntie is ontzettend belangrijk en deze oven draagt daar ontzettend bij. Het uitharden van verf wordt ook wel moffelen genoemd. Vandaar dat de oven ook wel bekend staat als moffeloven. Het is echter wel belangrijk dat de oven perfect aansluit bij het productieproces. Er zijn dan ook verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden.

 

Aansluiten bij productie

De oven moet perfect aansluiten bij uw producten. De afmetingen moeten dan ook goed passen bij de grootte van uw producten of onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook werken met verschillende formaten van de poedercoatoven. Voor grote materialen bijvoorbeeld een grotere oven. Daarnaast hangt het ook af van het soort materiaal, welke oven hiervoor geschikt is. De voordelen van de oven is dat deze ontzettend energiebesparend werkt. Er wordt echter gewerkt met milieuvriendelijke materialen, waardoor er zo min mogelijk uitstoot is.

Linkruil.org

Comments are closed.