Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Qlicksense, het nieuwe product van Victa

Qlik, de leverancier van QlikView, lanceert Qlik Sense: een rapportagetool die door iedereen kan worden gebruikt. Zelfs zonder ICT achtergrond is het mogelijk om mooie visualisaties te bouwen. Qlik Sense kan op ieder gewenst device worden ingezet. Naast de (gratis) desktop versie zijn ook de officiële licenties (tokens) verkrijgbaar. Qlik Sense is een Windows applicatie die u in staat stelt om met het gemak van grafieken slepen en gebruikmakend van verschillende databronnen gepersonaliseerde, interactieve data visualisaties, rapporten en dashboards te ontwikkelen. Ontdek meer inzichten in uw data in slechts 5 minuten. Met behulp van Smart Search kunnen gebruikers een analyse starten door slechts een paar woorden of cijfers in te typen. Smart Search verbindt de punten, legt verbanden tussen gegevens bloot en onthult verschillende datadimensies. Verder kunnen teams op elk moment, overal en vanaf ieder device, samenwerken aan een analyse. De touch driven interface en het responsive design maken dat Qlik Sense voor elk device de juiste ervaring biedt. Qlik Sense is ontwikkeld om de volgende redenen:

  • Een platform dat dankzij html5 technologie op iedere computer kan draaien
  • Voor ieder bedrijf mogelijk om nieuwe grafiektypes te ontwikkelen
  • Een design dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermresoluties

Het was onmogelijk om deze doelstellingen te behalen met het huidige QlikView platform. Daarom heeft Qlik ervoor gekozen om een geheel nieuw platform te ontwikkelen.

Aanvulling op Qlickview

QlikView is op dit moment nog een stuk rijker aan functionaliteit dan Qlik Sense. QlikView is een product dat na velen jaren van ontwikkeling steeds rijker en completer is geworden. Het is dan ook niet vreemd dat in de eerste versie van Qlik Sense verschillende functionaliteiten van QlikView nog niet beschikbaar zijn. Wanneer dit wel de ambitie zou zijn geweest van Qlik, dan hadden we nog heel lang moeten wachten op Qlik Sense en dat zou zonde zijn geweest. QlikView is op dit moment qua functionaliteiten dus een stuk completer dan Sense. Dit betekent uiteraard dat er bij ieder project van tevoren met zorgvuldigheid gekeken moet worden welk platform het beste past. Victa introduceert hiermee ook een nieuw, flexibel afrekenmodel op basis van tokens. Qlik Sense tokens kunnen worden toegewezen aan vaste gebruikers, maar ook aan login sessies voor één of meerdere gebruikers. Met een op tokens gebaseerd licentiemodel kunnen klanten meerdere servers inzetten, verspreid over meerdere regio’s, zonder dat hier extra kosten mee gemoeid zijn. Qlik Sense is complementair aan het reeds bestaande QlikView platform. Naast Qlik Sense blijft Victa ook haar bestaande QlikView producten aan klanten aanbieden.

Linkruil.org

Comments are closed.