Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

RSI klachten voorkomen

Wanneer je last hebt van RSI kan dit een negatief effect hebben op je werk en leven. Hoewel RSI over het algemeen vanzelf wegtrekt als je rust neemt, kan het zomaar zijn dat het zich na een tijdje ontwikkelt als chronische aandoening. Probeer het daarom nooit zo ver te laten komen!

RSI Programma
Het klinkt misschien vreemd, maar als veel achter de pc werkt en merkt dat je lichaam tegen begint te sputteren, dan kun je een RSI programma downloaden. Dit programma geeft aan wanneer je even rust moet nemen en dus een pauze in moet lassen. Als je niet de juiste persoon bent voor een dergelijk programma, kun je ook zelf regelmatig je houding checken. Dan sta je toch weer even stil bij hoe je zit en hoe je eigenlijk zou moeten zitten.

Pas je werkplek aan
Zorg ervoor dat je in een gezonde werkomgeving werkt. Pas je werkplek daarom aan om RSI klachten te voorkomen. Dat betekent bijvoorbeeld een goede bureaustoel aanschaffen. Kies voor een bureaustoel die zich aan u aanpast en niet andersom. Een ergonomische bureaustoel is dé stoel die iemand op kantoor zou moeten hebben. Dankzij de vele instellingen (onder andere arm- en rugleuningen) zit je ‘gezond’ achter je werkplek.

Houding ten opzichte van pc
Je houding ten opzichte van je computer is ook erg belangrijk. Het is niet de bedoeling dat je een werkdag lang met je hoofd naar boven of beneden moet kijken. Het beste zou zijn als je enigszins recht voor uit naar je scherm zou kunnen kijken. Hier kun je je bureau, pc en bureaustoel op aanpassen!

Linkruil.org

Comments are closed.