Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Speciaal transport | Wat je moet weten voor veilig vervoer

Transport komt voor in bijna elke sector tegenwoordig. Van kaashandels tot webwinkels. Elk bedrijf maakt gebruik van transport. En vaak gebeurd dit dan ook in normale containers of trailers die achterop een vrachtwagen geplaatst kunnen worden. Maar dat is niet het geval bij alle bedrijven. Sommige bedrijven hebben producten die buiten de toegestane afmetingen vallen waardoor er gebruik gemaakt moet worden van speciaal transport. En daar zitten meer regels en voorwaarden aan dan het misschien lijkt.

Niet zomaar speciaal transport vervoeren

Omdat transport altijd onder bepaalde voorwaarden vervoerd moet worden is dat ook het geval bij speciaal transport. Maar speciaal transport maakt gebruik van nóg meer regels en speciale vervoersmiddelen. Voor het vervoeren van exceptioneel transport zijn bijvoorbeeld al passende certificaten nodig waardoor je kunt aantonen dat jij veilig kunt rijden met de huidige lading. Daarbij moet er vaak ook gebruik gemaakt worden van andere soorten trailers of vrachtwagens. Zodat alles zo veilig mogelijk vervoerd kan worden. Denk bij het vervoeren van bijvoorbeeld zwaar transport aan een dieplader en bij het vervoeren van extra breed transport aan een extra brede aanhanger. In sommige gevallen is het zelfs nodig om de nodige bescherming te gebruiken in de vorm van een convoy. Dit komt uiteraard in de zeer extreme gevallen voor.

Vergunningen voor het vervoeren van speciaal transport

Voor het vervoeren van transport heb je om te beginnen natuurlijk een vrachtwagenrijbewijs. Maar daarmee mag je nog niet meteen een speciale vorm van transport vervoeren. Om dat legaal te mogen heb je de passende vergunningen nodig. Die heeft natuurlijk niet elk bedrijf zomaar liggen en het is nog maar de vraag of het de investering wel waard is. Neem daarom eens een kijkje bij een transportbedrijf in de buurt. Zij beschikken over alle nodige vergunningen die nodig zijn. Zo bespaar je zelf een hoop tijd en moeite en worden alle zorgen compleet overgenomen.

Linkruil.org

Comments are closed.