Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Spuitwand | Maakt het werken met dampen veilig en optimaal

Het is belangrijk dat er op een veilige manier met verschillende materialen gewerkt wordt. Als je aan de slag gaat met verschillende producten die geverfd moeten worden, is het van belang dat eraan gedacht wordt, deze ook weg te zuigen. Zeker voor de medewerkers is het belangrijk dat zij in goede en veilige omstandigheden kunnen werken. Als werkgever bent u dan ook verplicht om een veilige omgeving voor uw medewerkers te creëren. Als hier niet aan voldoet, kunt u, naast het creëren van een gevaarlijke situatie voor uw medewerkers, ook nog eens andere problemen aan uw laars halen. Om dit te voorkomen is het van belang dat u met een spuitwand werkt tijdens het verven.

 

Wat is een spuitwand?

Een spuitwand is als het ware een afzuiginstallatie voor het verven en andere dampen en gassen. Als deze gassen niet voldoende worden afgezogen, blijven deze in de ruimte rondzwerven. De meeste dampen waarmee gewerkt wordt, zijn slecht voor de gezondheid. Als deze dus niet worden opgevangen, is de kans groot dat deze in de ruimte blijven hangen en dus ingeademd worden door de werknemers. Om de gezondheid niet te schaden, is het van belang dat hier slim mee om wordt gegaan. Dampen die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld kleine onderdelen, spuitstaaltjes of andere objecten. Naast het feit dat de dampen schadelijk zijn voor de gezondheid, kan het ook zorgen voor aanslag aan de ruimte. Hierdoor ontstaat er geen veilige werkomgeving.

 

Op maat gemaakt

Het is echter wel belangrijk dat u gebruik maakt van een spuitwand die goed aansluit bij uw werkzaamheden. Als u bijvoorbeeld werkt met grote materialen die gespoten moeten worden, hoort hier automatisch ook een grote spuitwand bij. Er moet een groter oppervlak aan afzuiging zijn, om geen nevel te missen. Hierdoor is er een optimale afzuiging en weet u zeker dat u in een veilige werkomgeving aan de slag moet. Als u niet precies weet wat er bij u past, kunt u hiervoor contact opnemen.

Linkruil.org

Comments are closed.