Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stage bij een advocatenkantoor

Het leven op een advocatenkantoor: Je ziet het in films en series. Leest er over in de krant. En bekende advocaten zijn bijna iedere dag op tv te zien. Maar wat gebeurt er echt achter de voordeur van een advocatenkantoor? Een stage kan die deur voor je op een kier zetten.

Wie kunnen er stage lopen?
De meeste stageplekken zijn bedoelt voor studenten die in de laatste fase van hun opleiding zitten. Het is een mooie manier om kennis te maken met een advocatenkantoor en misschien nog wel belangrijker: Het kantoor kan kennismaken met jou! Als de samenwerking bevalt is er een kans dat je na het behalen van je diploma je stageplek in kan ruilen voor een echte baan.

Verschillende stages
De stageplekken die aangeboden worden aan laatstejaarsstudenten zijn vaak voor een periode van 2 maanden. In die 2 maanden werk je voltijd en doe je zoveel mogelijk mee in het bedrijfsproces. Op deze manier kan je een goed beeld krijgen van je toekomstige werkveld. Sta je nog aan het begin van je studie? Dan kan het handig zijn om een zogenaamde snuffelstage te zoeken. Hier mag je vaak even kort meekijken in het leven van een advocaat, zodat je in kan schatten of een rechtenstudie/welke rechtenstudie iets voor jou is

Tips
Ori├źnteer je goed als je een stageplek zoekt. Er zit veel verschil tussen bedrijven. Sommige gebruiken je als goedkope typemachine, terwijl anderen juist hun best doen om je zo veel mogelijk aspecten van het werk te laten zien. Let op de stagevergoeding. Als je 2 maanden hard je best doet, dan mag je hier best voor beloond worden. En tot slot, zet je best beentje voor. Het kantoor geeft je de kans om binnen te kijken, dus grijp die kans!

 

Wil je ook stage gaan lopen bij een advocatenkantoor, dan kan je het beste een beetje in contact blijven met verschillende mensen van advocatenkantoren zoals bijvoorbeeld Antoine Endtz. Hij heeft het advocatenkantoor Endtz&Co opgezet en was het eerste kantoor in Nederland dat werkte met een vast tarrief. Voor meer zakelijke informatie over Antoine Endtz kun je kijken op zijn LinedIn.

Linkruil.org

Comments are closed.