Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stappenplan om je eigen bedrijf op te zetten

Stap 1: schrijf een ondernemingsplan

Wanneer je een bedrijf op wilt zetten, zal je eerst een plan moeten maken. Bedenk wat voor bedrijf je gaat opzetten, hoe je bedrijfsprocessen zoals een salarisstrook en de urenregistratie gaat regelen en wat voor product of service je precies aanbiedt.

 

Stap 2: bepaal je budget

Je kan er voor kiezen om je eigen middelen te gebruiken om je bedrijf te starten, denk hierbij aan spaargeld. Maar je kan dan niet meer terugvallen op dit geld, wat de situatie lastiger kan maken dan nodig is. Daarom kan het soms handiger zijn om naar de bank te gaan en een lening aan te vragen. Je betaalt wel rente over deze lening. Je dus zult meer terug moeten betalen dan je krijgt, maar de rente ligt op dit moment erg laag dus dat zal zeker schelen.

 

Stap 3: wees bewust van je gezondheid

Een bedrijf opzetten is iets wat veel indruk vereist. Je moet er echt voor de volle 100 procent voor gaan en je moet er zeker een passie voor hebben. Het ondernemer zijn is nu eenmaal zwaar, zeker in het begin. Probeer dus te waken voor je gezondheid. Hard werken is goed, maar altijd overwerken breekt je na een tijdje op. Plan voor jezelf tijd in voor ontspanning en beweging. Vaak beweeg je op een normale kantoor dag niet veel, doordat je de hele dag doorbrengt achter een computer. Maar vaak ga je ook met de auto of de trein naar het werk, waardoor je tijdens de reistijd ook niet beweegt. Ga dus ook een keer lekker sporten, dit doet heel veel voor de gezondheid van je lichaam en geest. Bij overwerken is het in orde zolang je maar bewust bezig bent met je werk en niet als een kip zonder kop alle projecten en taken aanneemt.

Linkruil.org

Comments are closed.