Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips om succesvol te starten met je nieuwe baan

Heb je een nieuwe baan gevonden? Gefeliciteerd! Het is heel leuk, maar misschien ook best spannend om aan de slag te gaan bij een nieuw bedrijf. Er komen een heleboel nieuwe indrukken op je af, je leert nieuwe mensen kennen en je moet wennen aan een nieuwe manier van werken. Natuurlijk wil je een goede indruk maken bij je nieuwe baan, en een succesvolle start maken. In deze blog geven we je een aantal handige tips om een succesvolle start te maken bij je nieuwe baan.

Zorg dat de baan bij je past

Om succesvol te kunnen starten, moet de baan natuurlijk wel goed bij je passen. Daarom is het belangrijk om tijdens je zoektocht naar een baan goed voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen precies zijn. Zorg ervoor dat je een baan vindt die echt bij jou past. Pas dan kun je namelijk plezier hebben in je werk en goed werk leveren. Heb je hier hulp bij nodig? Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Een uitzendbureau kan contact met je opnemen als er een vacature is die perfect bij jou past. Ook kunnen ze je helpen om een goede indruk te maken op de werkgever door tips te geven over je motivatiebrief en cv. Er zijn verschillende uitzendbureaus waarbij je terecht kunt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een baan in de bouw in Terneuzen? Dan kun je terecht bij Vakmasters Terneuzen.

Wees nieuwsgierig en luister veel

Heb je een baan gevonden die perfect bij jou past? Dan kun je misschien niet wachten om aan de slag te gaan. Probeer in je eerste werkweken goed te luisteren en nieuwsgierig te zijn naar van alles. Door goed te luisteren, kom je namelijk achter een heleboel dingen. Hoe zijn de verhoudingen tussen bepaalde personen? En wat speelt er allemaal? Hier kom je allemaal achter door goed te luisteren. Maar je mag natuurlijk ook gewoon vragen stellen! Hiermee laat je alleen maar zien dat je nieuwsgierig en betrokken bent. Als je iets niet weet, vraag het dan gewoon. Zorg ook dat je weet hoe iedereen heet en wat zijn of haar functie is.

Op tijd en beleefd zijn

Het is vanzelfsprekend dat je beleefd moet zijn tijdens je eerste werkweken. Gooi dus niet meteen heel je levensverhaal op tafel, wees niet brutaal en probeer niet te veel te gaan praten uit nervositeit. Wees gewoon vriendelijk en geïnteresseerd, vraag dus ook iets aan anderen als zij dit doen.

Houd je buiten de roddels en houd je in over je oude baan

Daarnaast is het slim om je buiten de roddels te houden, roddelen is immers niet netjes en onprofessioneel. En houd je ook in over je oude baan. Ook al ben je daar misschien op een nare manier weggegaan, je hoeft echt geen vervelende dingen te zeggen over je ex-collega’s. Dit is onprofessioneel, en daarnaast wil je je nieuwe collega’s niet het gevoel geven dat je dit ook bij hen gaat doen.

Linkruil.org

Comments are closed.