Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor herintreders op de arbeidsmarkt

Je bent gedurende een langere periode niet actief geweest op de arbeidsmarkt. Zo ben je misschien verantwoordelijk geweest voor de zorg van je (jonge) kinderen. Inmiddels gaan ze echter naar school en is het wat jou betreft tijd voor een nieuwe uitdaging. Je hebt zin om aan het werk te gaan en weer iets op te bouwen. Dan ligt het voor de hand om te willen herintreden op de arbeidsmarkt. Maar meteen doemt al de eerste vraag op: waar begin je? Of je nu verkoopmedewerker of administratief medewerker wilt worden, je moet ergens beginnen. In dit artikel vind je handige tips voor als je de arbeidsmarkt weer gaat verkennen.

Een positieve houding helpt

Waar je hernieuwde kennismaking met de arbeidsmarkt mee staat of valt, is je houding. Zie deze nieuwe fase in je leven als een tijd waarin je veel nieuwe dingen gaat leren. De kans is groot dat je niet meteen een baan vindt, maar dat je eerst te maken krijgt met de nodige afwijzingen. Als je ook deze ervaringen positief bekijkt en ziet als ‘leerervaringen’ heb je al een streepje voor op mensen die hier anders mee omgaan. Maar belangrijker nog: het helpt jouzelf om met frisse moed en een open blik de arbeidsmarkt te betreden.

 

Laat zien wat je kan

Het is ook van belang dat je je eigen kwaliteiten kent én naar voren weet te brengen. Staar je niet blind op het ‘gat’ in je curriculum vitae, maar focus je op de dingen die je gedaan hebt in die tijd dat je geen betaald werk had. Vermeld daarom ‘alles’: ook met het organiseren van die sportdag op de school van je kinderen heb je waardevolle ervaring opgedaan. Wees dan ook niet bang om dit in je cv op te nemen!

 

Fris je kennis op

Als je na jaren weer aan het werk gaat, is je oude vakkennis misschien wat weggezakt. Het kan dan een goed idee zijn om je kennis op te frissen met een cursus, bijvoorbeeld bij Fabius Opleidingen. Met een dergelijke, actuele opleiding ben je snel weer helemaal ‘bij’ en kom je goed beslagen ten ijs.

 

Vergroot je kansen

Wil je in een nieuwe functie aan de slag? Ook dan is het aan te raden je licht op te steken bij Fabius Opleidingen. Je kunt er kiezen uit een compleet aanbod van opleidingen. En uiteraard sluiten deze opleidingen naadloos aan bij de wensen en eisen van de werkgevers van tegenwoordig.

Linkruil.org

Comments are closed.