Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor het doen van de boekhouding

Voor vele zzp-ers is het doen van de boekhouding een noodzakelijk kwaad.Velen zullen dan ook een boekhouder inschakelen, toch is het natuurlijk een stuk goedkoper wanneer je het grootste gedeelte van de boekhouding zelf doet. Het belangrijkste is in ieder geval dat je altijd weet hoe het er met je financiën voor staat. Wanneer je boekhouding een zooitje is, kan het zijn dat je er te laat pas achter komt dat het bijvoorbeeld helemaal niet goed gaat met je bedrijf. Een chaotische boekhouding is een reden waarom vele starters al binnen de vijf jaar hun deuren dienen te sluiten. Ook al is boekhouden dus niet je favoriete bezigheid, het is toch belangrijk je hier wel in te verdiepen. Aan te raden is om ook een opleiding boekhouden te volgen wanneer je ZZP-er bent en de boekhouding vooral zelf wilt doen.

Werk en privé gescheiden

Belangrijk is het om, als zzp-er, je werk en privé gescheiden te houden. Zorg er altijd voor dat je een zakelijker rekening hebt geopend en dat je alle zakelijke transacties via die rekening laat lopen. Voorkom dat je bijvoorbeeld eens wat geld voorschiet met je eigen rekening. Zo voorkom je dat ook je persoonlijke privérekening wordt betrokken bij je boekhouding. Wanneer dit wel het geval is dien je de administratie hiervan namelijk minstens zeven jaar te bewaren in plaats van de normale vijf jaar.

Orde bewaren

Probeer minstens ééns per maand je zakelijke administratie op orde te houden. Natuurlijk zal je dit niet voor je plezier doen maar je kunt dan wel op regelmatige basis bekijken hoe de zaken er voor staan en dus ook ingrijpen wanneer dit nodig is. Daarnaast wordt het doen van de boekhouding een stuk minder tijdrovend wanneer het regelmatig wordt bijgehouden. Eens per maand de administratie doen voorkomt aanmaningen en je ziet welke facturen er nog niet betaald zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.