Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor het volgen van een thuisstudie

Tegenwoordig bestaat er de mogelijkheid om een thuisstudie te volgen en het wordt ook steeds interessanter om dat te doen. Door de crisis is de kans op een baan kleiner geworden. Nu kan je deze vergroten door een thuisstudie te volgen en het lege gat overbruggen. Maar ook door de evolutie van internet wordt het volgen van een thuisstudie steeds aantrekkelijker.

Je hebt nu naast mail andere manieren van communiceren. Dit kan via skype, een webinar of Google Hangout en dan kan je pratend met of zonder de webcam communiceren. Dit kan met een docent maar je kunt ook proberen mensen die een thuisstudie volgen te mobiliseren om een soort van studieclub te vormen om elkaar te communiceren.

Want hoe aantrekkelijk het ook is om een thuisstudie te volgen, er kleven natuurlijk ook nadelen aan. Vooral omdat je geen fysieke klas hebt of je ouderwets op je huiswerk gecontroleerd wordt kan er voor zorgen dat je laks wordt. Hierdoor loop je onnodig vertraging op.

Het is namelijk erg makkelijk om tegen jezelf te zeggen dat je het volgende week ook wel kunt doen.

Ook als je geen goed onderscheid tussen je gezinsleven en studeren kan dat voor problemen zorgen. Zoals je misschien weet is multitasking niet erg efficiënt ook al lijkt het van wel. Als jij constant door je kinderen of partner nodig bent en je onderbreekt regelmatig het studeren of het maken van je opdracht.

Dan blijf je niet lekker in die stof zitten en gaat het leren een stuk lastiger. En kan je gedemotiveerd raken omdat het niet gaat zoals je wilt.

Maak dus een planning en communiceer dat ook naar je kinderen en partner. Zodat zij daar rekening mee kunnen houden en je niet om de haverklap naar je vragen. Dat maakt het leren een stuk efficiënter en heb je eigenlijk meer tijd om met je gezin door te brengen.

Linkruil.org

Comments are closed.