Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor uitbreiding en omzetgroei van uw onderneming

Omzetgroei en uitbreiding

Als het goed gaat met uw bedrijf is het tijd voor een nieuwe stap binnen uw bedrijf. U kunt denken aan omzetgroei en uitbreiding van uw bedrijf. Maar welke stappen moeten er gezet worden om verder te groeien in omzet? Hedendaags ziet u veel bedrijven die heel hard groeien, maar wel veel meer kosten hebben dan er verdient wordt. Dit wilt u als ondernemer natuurlijk niet! In mijn geschreven artikel zal ik een aantal tips geven voor meer omzetgroei en hoe je, je bedrijf gezond kunt uitbreiden.

Waar moet ik aan denken bij uitbreiding en omzetgroei?

Wanneer u uw bedrijf laat uitbreiden moet er rekening gehouden worden met verschillende aspecten. Hieronder weergeef ik 3 belangrijke zaken binnen het uitbreiden van uw bedrijf. Wat moet u regelen?

 • Waar wilt u in uitbreiden?
  Iedere ondernemer heeft een ander beeld bij uitbreiden. De één wil in omzet groeien en de ander wil het grootste bedrijf ter wereld worden. Zo zijn er vele manieren om uit te breiden. Denk hier goed over na.
 • Uitbreiding -> Meer klanten -> Omzetgroei!
  Wilt u in omzet groeien? Dan zult u meer klanten moeten werven. Er zijn verschillende manieren om meer klanten binnen te halen. Denk aan welke media je in gaat zetten, welke doelgroep je moet benaderen, etc.
 • Meer klanten -> Meer personeel nodig!
  Meer klanten betekent ook meer personeel. Wanneer er niet voldoende personeel aanwezig is, zullen klanten sneller weglopen. Meer personeel betekent ook dat je extra mensen in kunt zetten om klanten te werven!
 • Een grotere bedrijfsruimte 
  Door een grotere bedrijfsruimte te nemen kunt u meer producten of diensten aanbieden. Dit is noodzakelijk wanneer u gaat uitbreiden.

Een aantal tips om omzetgroei te realiseren

Wanneer u als onderneming wilt groeien, wilt u ook meer omzet. Het is handig om dan goed in kaart te brengen hoe uw onderneming ervoor staat, hoe uw concurrentie ervoor staat ten opzichte van uw onderneming en welke kansen er liggen om te groeien in omzet. Hieronder weergeef ik een aantal tips voor meer omzetgroei.

 • Online adverteren
  Schakel een online marketingbureau in en ga adverteren via Facebook en Google AdWords. Maak niet de fout om pas te beginnen wanneer uw omzet daalt. Online adverteren is altijd rendabel!
 • Social Media
  Ga Facebook gebruiken, ga twitteren en ga bloggen. Al deze aspecten zijn goed voor uw bedrijfsnaam.
 • Doe aan acquisitie
 • E-mail marketing
  Maak gebruik van E-mail marketing. Net als online adverteren is E-mail marketing goedkoper en rendabeler als bijvoorbeeld een vertegenwoordiger. Uit onderzoek is gebleken dat 500 verstuurde E-mails hetzelfde succes garanderen als 1 werkdag van een vertegenwoordiger. Hieronder weergeef ik een uitleg:
  In een week met 5 werkdagen betekent dat er 2.500 mailings verstuurd worden. Wat overeen stemt met 25 vertegenwoordigers.

Er zijn nog veel meer manieren om omzetgroei van uw onderneming te realiseren. Bekijk de website van Wansink & Partner voor meer informatie over omzetgroei van uw onderneming.

omzetgroei

Linkruil.org

Comments are closed.