Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tuinprofessionaldagen voor hovenier en architect

Kennis en bijscholing is voor iedereen belangrijk. Niet alleen tijdens de opleiding maar ook gedurende het dienstverband. Voor medewerkers van een grotere onderneming zijn hiervoor in de meeste gevallen speciale programma’s ontwikkeld. Voor de zelfstandige ligt dit vaak anders. In de waan van alle dag vergeten deze soms te investeren in kennis. In sommige branche is de verhouding zelfstandigen  (zzp-ers) versus grootbedrijf anders dan in andere vakgebieden. Eén van deze branches betreft de groenvoorziening. Met name de laatste jaren zien wij een stijgend aantal zelfstandig hoveniers en tuinarchitecten. Een beroep als hovenier of tuinarchitect is immers prima uit te oefenen als zelfstandige zonder personeel.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkeling op gebied van tuinieren

Kennis van materialen en verwerking zorgt voor tevreden klanten. Met een groeiend aantal relatief jonge starters is scholing een taak van alle belanghebbenden in de tuinbranche. Een aantal gerenommeerde bedrijven uit de toeleverende industrie hebben dan ook de handen ineengeslagen en zich georganiseerd als “De Tuinprofessionals”.  De Tuinprofessionals hebben zich ten doel gesteld de gebruikers en verwerkers van tuinmaterialen beter van informatie te voorzien. Eén keer per jaar worden de Tuinprofessionaldagen georganiseerd waaraan iedere Tuinprofessional gratis kan deelnemen. En natuurlijk niet alleen voor de kleine onderneming, ook grotere groenvoorzieners zijn van harte welkom!

Kennisdagen 2014, kennis loont!

De Tuinprofessionaldagen van 2014 staan in het teken van kennis loont. Immers kennis voorkomt fouten en fouten kosten onnodig geld. In 4 workshops worden alle facetten van tuinieren behandeld. Van bestrating en verharding tot de aanleg van vijvers en kunstgras. Maar ook levend groen en de bestrijding van onkruid komen aan de orde. Een nieuwe trend is natuurlijk composiet planken, ook hiervoor ruim aandacht in één van de workshops. Meer informatie over de kennisdagen vindt u op de website van de Tuinprofessionals. Uiteraard kunt u zich hier gratis inschrijven voor deze vakdagen die gehouden worden op 14 en 15 januari 2014.

Aandacht voor tuintrends

Tijdens de vakdagen aandacht voor alle nieuwe tuintrends op de bedrijvenmarkt. Eén van de meest opmerkelijke tuintrends van afgelopen jaren is wel kunstgras. Werd hier voor een aantal jaar terug de ‘neus voor opgehaald’, tegenwoordig is het belangrijk voor de hovenier en architect om hier kennis van te nemen. De particulier vraagt immers steeds meer om kunstgras in de tuin. Eén van de parters in De Tuin professionals is Royal Grass, de marktleider als het gaat om kunstgras voor particuliere toepassingen. Klinkt dit interessant? Schrijf u dan in voor de vakdagen om vrijblijvend iets meer te horen over deze trend. Uiteraard vindt u ook toelichting over kunstgras op de website van Royal Grass.

 

Linkruil.org

Comments are closed.