Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uitbesteding van de salarisberekening

Voor HR managers en afdelingen is het steeds meer een must: het uitbesteden van de salarisberekening. Er zijn steeds meer bedrijven die op de boot springen en ervoor kiezen om de salarisberekening niet meer binnenshuis te doen maar uit te besteden aan een gespecialiseerd kantoor. Maar hoe werkt dat nu net? En wat zijn de voordelen van uitbesteden?

De salarisberekening uit te besteden betekend dat alle administratieve taken die erbij komen kijken worden uitbesteed aan een gespecialiseerd kantoor waar een team van professionals het overneemt. U levert zelf enkel nog de volgende gegevens aan: nieuwe medewerkers, veranderingen bij het personeel of aan de salarissen, overuren, declaraties, verzuimmeldingen en verlofaanvragen. Het salariskantoor zal deze gegevens dan verwerken en vervolgens vindt u alle output in een handig online portaal. Daarin vindt u de volgende output terug: jaaropgaven, digitale loonstroken, digitale journaalposten, loonaangiftes aan de belastingsdienst, betaalbestanden, rapportages en pensioensaangiftes. Al deze informatie in het online portaal is 24 op 7 beschikbaar voor de HR afdeling en nieuwe gegevens worden binnen de 24 uur verwerkt. Met de employee self service is het voor werknemers ook mogelijk om zelf wijzigingen, verlofaanvragen en overuren in te geven via een makkelijke app.

De salarisberekening uitbesteden heeft verschillende voordelen voor ondernemingen. Ten eerste is het erg kostenefficiënt. Er wordt soms gedacht dat uitbesteden vast wel duurder zal zijn, maar het tegendeel is waar. Gebruik maken van salarisservice zorgt voor een doeltreffende oplossing waar de kosten op maat zijn van de opdracht. Zo worden er net kosten bespaard, want de HR medewerkers binnenshuis zorgen voor overheadkosten. Ten tweede zorgt uitbesteding voor tijdswinst. Alle administratieve routine taken worden overgenomen, zo kunnen de HR medewerkers zich weer concentreren op de kerntaken die een meerwaarde bieden voor de onderneming. Ten derde is uitbesteding flexibeler door de verschillende niveau’s van uitbesteding die de perfecte oplossing zullen bieden voor uw bedrijf.

Linkruil.org

Comments are closed.