Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uitzendbureau zorg

Het werken in de zorg is prettig en afwisselend. Men kan werkelijk het verschil maken in deze bedrijfstak door continu het beste van zichzelf te eisen en de eigen kwaliteiten te laten zien. Er is een zeer breed aanbod in continu wisselende vacatures voor functies in de uitzendbureau zorg wereld. Het bedrijf bemiddelt, werft en selecteert personeel voor verschillende opdrachtgevers in de zorg; van ZZP’ers tot uitzendkrachten en detacheringskrachten. Het gaat hierbij zowel om tijdelijk, maar ook vast personeel.

Bemiddeling zorg

Wat betreft de bemiddeling richt het bedrijf zich op alle facetten van de gezondheidszorg. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld thuiszorg, de zorg voor ouderen, ziekenhuiszorg, maar bijvoorbeeld ook het leveren van de juiste zorg in verpleeghuizen. Zorgkrachten kunnen een beroep doen op de vacaturebank; van gespecialiseerde krachten en verpleegkundigen tot artsen en zorgkrachten uit alle disciplines.

De grote kracht van deze bemiddeling in vacatures en functies komt voort uit het feit dat de bemiddelaars zelf afkomstig zijn uit de zorg. Men weet als geen ander aan welke functie-eisen een kandidaat moet voldoen om kwaliteit te kunnen bieden in de gekozen functie. Tevens wordt er advies gegeven over potentiële kansen en mogelijkheden om een functie in te vullen en wordt er actief gezocht naar- en bemiddelt in functies.  Hierdoor kan men direct inspelen op een dringende behoefte aan invulling van een (tijdelijke) positie, maar kunnen kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe vaste baan ook geholpen worden aan een nieuwe prettige werkplek.

Voordelen voor werkzoekenden

Voor de werkzoekende heeft het vinden van werk via deze weg een aantal duidelijke voordelen. Men hoeft zelf niet actief in contact te treden met zorginstellingen om vacatures te vinden en kan zelf aangeven voor welk aantal uren men beschikbaar wil zijn voor een functie in de zorg. De bemiddelaar regelt de administratieve kant van het dienstverband en tevens de loonbetaling. Er zijn vaak mogelijkheden tot detachering (eventueel op projectbasis) en er is een kans op een vast dienstverband, afhankelijk van de functie en de omstandigheden. Men heeft een duidelijk aanspreekpunt en vindt op deze manier een nieuwe werkplek die aansluit bij de kwaliteiten die men heeft.

In de zorg is dermate vaak behoefte aan een extra kracht, een invaller of een nieuwe permanente kracht, dat het vinden en bieden van werk op deze manier zowel de zorginstelling als de werkzoekende ontzorgt en een functie biedt. De bemiddelaar kent de branche en levert kwalitatief hoogstaand personeel aan de zorginstelling. Tevens biedt de bemiddelaar de werkzoekende duidelijkheid en service in een prettig kader.

Linkruil.org

Comments are closed.