Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Veilig leren werken met een hoogwerker

Veilig werken met een hoogwerker

Een hoogwerker is een mobiele werkplaats die het mogelijk maakt om veilig en efficiënt hoog te werken. Het is een zeer zwaar en daarom ook gevaarlijk hulpmiddel. Wanneer het hulpmiddel niet met deskundigheid wordt gebruikt, kan er ontzettend veel mis gaan en kunnen gevaarlijke ongelukken het gevolg zijn.
Om te leren hoe je veilig kunt werken met een hoogwerker, kun je een je een opleiding voor de hoogwerker volgen en zo je hoogwerker certificaat bemachtigen.
De hoogwerkerscursus is bedoeld voor de medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken.

Het belang van een heftruckcertificaat

Veilig werken met een hoogwerker is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Elke organisatie dient echter wel te voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars. Met een hoogwerker certificaat: “veilig werken met de hoogwerker” voldoen chauffeurs van een hoogwerker aan deze gestelde eisen. Door medewerkers voorafgaand al te instrueren voorkomt u dat tijdens de uitvoering het werk stil gelegd zou moeten worden, wanneer blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming volgens de Arbo-wet ook verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren, natuurlijk ook met betrekking tot het gebruik en bediening van de hoogwerkers.

Linkruil.org

Comments are closed.